Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Gemeente bestrijdt eikenprocessierups

Dit item is gearchiveerd op 04-11-2019.

04 mei 2017 - Vanaf maandag 8 mei start de gemeente Valkenswaard met de bestrijding van de eikenprocessierups.

De gemeente bestrijdt de rupsen met een bacteriologisch middel. De bestrijding gaat in mei van start omdat de bomen nu voldoende bladeren hebben waar het bacteriologisch middel zich aan kan hechten Ook is het zo dat de rupsen in deze periode hun brandhaartjes krijgen (na de derde vervelling). Die brandhaartjes zorgen bij mensen voor de gezondheidsklachten zoals hevige jeuk en irritatie van huid en slijmvliezen. 

De bestrijding gaat via nevelbespuitingen met een bacteriepreparaat. Vanwege de verneveling en het mogelijke verwaaien van de brandharen van de rupsen, raadt de gemeente iedereen aan om niet in de buurt van de spuitnevel te komen en ook huisdieren op voldoende afstand te houden. De gemeente bestrijdt de rupsen vooral langs wegen in de bebouwde kom waar veel eiken staan en vooral langs wegen die op veel gebruikte fiets- en/of wandelroutes liggen.

Informatie

Meer informatie over de rups en -bestrijding is te vinden op www.brabant.nl/eikenprocessierups . Met gezondheidsvragen kunt u terecht bij de GGD Brabant-Zuidoost, via telefoonnummer 0900-3686868 (lokaal tarief) of op de website www.ggdbzo.nl