Geen overeenstemming tussen gemeente en Latoures/Lagis over Dommelkwartier

Dit item is gearchiveerd op 10-12-2018.

5 december 2018 - De gemeente Valkenswaard en projectontwikkelaar Latoures/Lagis uit Waalre hebben na een uitgebreid mediationtraject geen overeenstemming kunnen bereiken over een minnelijke oplossing in de kwestie Dommelkwartier. 

Gemeente Valkenswaard voerde jarenlang overleg met ontwikkelaar Latoures/Lagis over bouwproject Dommelkwartier aan Hoppenbrouwers en De Weegbree (206 woningen en herontwikkeling van 40 hectare natuur). De gemeente en Latoures/Lagis bereikten uiteindelijk geen overeenstemming. Hierop stelde Latoures/Lagis de gemeente eind 2015 aansprakelijk. Beide partijen besloten vervolgens tot een mediationtraject onder leiding van een onafhankelijke mediator om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Wethouder Kees Marchal van gemeente Valkenswaard: “Het is teleurstellend dat we niet tot een akkoord zijn gekomen. We zijn serieus dit traject ingestapt. Hierbij hebben wij verschillende oplossingsrichtingen uitgebreid besproken en bestudeerd. Ook opties die niet zo 1, 2, 3 voor de hand liggen. Het is jammer dat het nu zo gelopen is, maar de verschillen bleken uiteindelijk onoverbrugbaar.”