Energieneutraal bouwen vanaf 4 februari op SBS6

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

Persbericht van Earth and Eternity

02 februari 2017 - Vanaf 2020 moeten nieuwbouwwoningen in de EU energieneutraal worden opgeleverd. Dat men hier echter ook eerder mee kan beginnen, zien we in Valkenswaard. Gedurende zes weken volgt SBS6 de bouw van woningen die zo milieuvriendelijk en duurzaam gebouwd worden, dat straks de term ‘nul-op-de-meter’ wordt gehanteerd. Het gaat om de veertien energie-neutrale woningen van Plan Pioniers aan de Barentszstraat in Valkenswaard, een ontwikkeling van Earth and Eternity BV.

We zien hoe de huizen vanaf het fundament op inventieve en duurzame wijze worden opgebouwd. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de nieuwste bouwtechnieken en wordt ingezoomd op het wooncomfort van de koper. De eerste van de zes uitzendingen is op zaterdag 4 februari om 15.30 uur (SBS6, Bouwen aan de Toekomst).

Alles over het energieneutraal bouwen is zaterdag 4 februari te zien in de uitzending milieu van Bouwen aan de Toekomst; Bouwen aan de Toekomst is een informerend programma over diverse innovaties en ontwikkelingen met het oog op de toekomst binnen diverse sectoren. Het programma laat zien welke mogelijkheden er zijn om met een positief geluid de toekomst in te gaan en de toekomst van de wereld waarin we leven te waarborgen. Bouwen aan de Toekomst is er voor zowel ondernemers als voor consumenten. De toekomst gaat ons tenslotte allemaal aan.
De herhaling is te zien op zondag 5 februari om 15.00 uur bij Bouwen aan de Toekomst bij SBS6. Zie ook www.earthandeternity.nl