Een passende sport voor iedereen

Bekijk de afbeelding op groter formaat

6 april 2021 - Sporten is voor iedereen heerlijk en gezond. Maar wat moet je doen als je niet zomaar bij een vereniging binnen kunt stappen omdat je een lichte of zware  beperking hebt? Hoe vind je dan een leuke en passende sport?

Astrid van Deursen, sportconsulente van de gemeente Valkenswaard, helpt mensen die zich dat afvragen. “Het is een kwestie van omdenken”, vertelt ze. “Iemand die ernstig slechtziend of blind is, kan niet zelfstandig fietsen maar wel samen met iemand op een tandem. Dit kan bijvoorbeeld bij TWC de Kempen. Of iemand in een elektrische rolstoel die wil hockeyen. Dat kan. Eindhoven heeft een elektrisch rolstoelteam.” 

“Binnenkort start er in Valkenswaard een nieuwe sport: RaceRunning. RaceRunning is een vorm van atletiek voor mensen in een rolstoel of rollator. Een atleet loopt of rent dan met een RaceRunner; een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Deze sport is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen met een lichamelijke beperking zoals cerebrale parese, spina bifida, hersenbloeding, MS of syndromen. Wil je hier meer over weten? Stuur dan een bericht naar Atletiek Vereniging Valkenswaard. Of kom naar de oefendagen op 10 en 17 april. Aanmelden is noodzakelijk (om het juiste materiaal te hebben en vanwege de coronamaatregelen). Het e-mailadres voor informatie en vragen is: secretaris@avv-atletiek.nl.”

Er is zoveel mogelijk en we helpen graag. Daarom; twijfel niet een neem voor informatie over sporten met een lichte of zware beperking contact op met Astrid van Deursen, sportconsulente van de gemeente Valkenswaard: astrid.van.deursen@valkenswaard.nl.