‘Don Boscopark’ nieuwe naam voor centrumpark

06 april 2017 - Het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard heeft op 28 maart 2017 besloten om de naam ‘Don Boscopark’ te kiezen voor het centrumpark.

Daarmee volgt het college het advies van de Straatnamencommissie.

In januari deed de gemeente een oproep aan inwoners om mee te denken over een mooie en toepasselijke naam voor het park in het centrum van Valkenswaard, tussen de Waalreseweg en de Nieuwe Waalreseweg (nabij voormalige LTS terrein). We kregen hierop maar liefst 96 reacties! Het college dankt alle inzenders heel hartelijk voor hun betrokkenheid en deelname.

De Straatnamencommissie heeft de ingediende namen bekeken. Maar liefst 33 inzenders kwamen met de naam ‘Don Boscopark’. ‘Don Bosco’ was de naam van de Lagere Technische School (voorheen Ambachtsschool) die tot november 2009 in het centrumpark aan de Waalreseweg stond. De Staatnamencommissie besloot unaniem om de naam ‘Don Boscopark’ voor te stellen aan het college en het college heeft dit advies dus overgenomen.

Feestelijke onthulling naambord volgt

De gemeente organisatie nog een feestelijke onthulling van het naambord in het park door burgemeester drs A.B.A.M. Ederveen. Daarvoor worden alle indieners van de winnende naam tijdig persoonlijk uitgenodigd. Ook de Straatnamencommissie zal hierbij aanwezig zijn.