Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

‘Don Boscopark’ nieuwe naam voor centrumpark

Dit item is gearchiveerd op 06-01-2020.

06 april 2017 - Het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard heeft op 28 maart 2017 besloten om de naam ‘Don Boscopark’ te kiezen voor het centrumpark.

Daarmee volgt het college het advies van de Straatnamencommissie.

In januari deed de gemeente een oproep aan inwoners om mee te denken over een mooie en toepasselijke naam voor het park in het centrum van Valkenswaard, tussen de Waalreseweg en de Nieuwe Waalreseweg (nabij voormalige LTS terrein). We kregen hierop maar liefst 96 reacties! Het college dankt alle inzenders heel hartelijk voor hun betrokkenheid en deelname.

De Straatnamencommissie heeft de ingediende namen bekeken. Maar liefst 33 inzenders kwamen met de naam ‘Don Boscopark’. ‘Don Bosco’ was de naam van de Lagere Technische School (voorheen Ambachtsschool) die tot november 2009 in het centrumpark aan de Waalreseweg stond. De Staatnamencommissie besloot unaniem om de naam ‘Don Boscopark’ voor te stellen aan het college en het college heeft dit advies dus overgenomen.

Feestelijke onthulling naambord volgt

De gemeente organisatie nog een feestelijke onthulling van het naambord in het park door burgemeester drs A.B.A.M. Ederveen. Daarvoor worden alle indieners van de winnende naam tijdig persoonlijk uitgenodigd. Ook de Straatnamencommissie zal hierbij aanwezig zijn.