Doe mee aan fotowedstrijd De Groote Heide!

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

Persbericht samenwerkende gemeenten in Natuurgrenspark De Groote Heide
05 april 2017 - Het is lente! De natuur in het gebied van De Groote Heide komt weer tot bloei en dat levert prachtige plaatjes op. 

Daarom organiseert Natuurgrenspark De Groote Heide een fotowedstrijd. Tot en met 1 juni kan iedereen meedoen met de fotowedstrijd en zijn of haar mooiste beelden inzenden via www.degrooteheide.eu/fotowedstrijd.

Alle soorten en formaten beelden

U kunt foto’s, (drone)beelden of 360 foto’s insturen, zo lang ze maar gemaakt zijn binnen het gebied van De Groote Heide en de foto’s passen bij het gebied (betreft sfeer en uitstraling) en het thema lente. Beelden die worden ingeleverd worden eigendom van De Groote Heide.
Natuurgrenspark De Groote Heide is een natuurgebied van de groene zuidkant van Eindhoven tot in het Belgische Neerpelt. Zes gemeenten (Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel, Heeze-Leende, Neerpelt en Valkenswaard) werken nauw samen om hun natuur te koesteren en meer bekendheid te geven. Het gebied heeft maar liefst 6000 hectare natuur, verdeeld over achttien verschillende natuurgebieden met allemaal hun eigen waarde en charme. Mart Wijnen, jurylid, wethouder en voorzitter van de stuurgroep, beschrijft het gebied als: “Een prachtig natuurgebied met ontzettend veel potentie die we zo goed mogelijk willen benutten."

Jurering en stemmen

U kunt beelden voor de wedstrijd via de website van De Groote Heide (www.degrooteheide.eu/fotowedstrijd) tot en met 1 juni uploaden. Na het uploaden is stemmen direct mogelijk op Facebook en de website. Via Facebook worden de likes bij de foto's geteld. Op de website is stemmen mogelijk door middel van ranken met sterren. Een selectie van foto's die het best zijn beoordeeld wordt voorgelegd aan de jury. Deze bepaalt uiteindelijk de drie winnaars van de fotowedstrijd. De jury bestaat uit wethouder van Valkenswaard Mart Wijnen, fotograaf Marijn Heuts en burgemeester van Hamont-Achel Theo Schuurmans. Zij bepalen aan de hand van de drie criteria, kwaliteit, creativiteit en originaliteit, welke foto’s winnen. Uiterlijk 12 juni worden de winnaars op de hoogte gesteld van de winst.

Prijzen

In totaal zullen er drie winnaars zijn die uiterlijk 12 juni persoonlijk op de hoogte worden gesteld over hun winst. Deze winnaars krijgen natuurlijk een prijs. De prijzen zijn als volgt: 

  • 1e prijs Verblijfsarrangement De Groote Heide ter waarde van € 250, - 
  • 2e prijs Dag arrangement De Groote Heide ter waarde van € 100, - 
  • 3e prijs De Groote Heide-pakket ter waarde van € 50, -  

Uiteindelijk is er nog een expositie van de foto's mogelijk. Informatie volgt hierover naarmate de wedstrijd vordert.