Doe mee aan de Nationale Diabetes Challenge!

Dit item is gearchiveerd op 23-04-2019.

26 februari 2019 - Sportief Valkenswaard doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC).

De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, een stichting die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Afgelopen jaren liepen er al duizenden mensen mee. Deze mensen werden aantoonbaar gezonder en gingen zich fitter en prettiger voelen. 

We nodigen u uit om mee te doen! Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Daarom gaan we dit jaar wandelen om te behandelen. Dat hoeft u niet alleen te doen, tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaan we met u mee.

Wekelijks wandelen

We gaan vanaf 23 april wekelijks samen wandelen. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen.

In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Nationale Diabetes Challenge Festival in Den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 3 tot 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Informatiebijeenkomst

De gemeente Valkenswaard nodig u van harte uit om mee te doen met onze uitdaging. Op 9 april van 19.00 tot 20.00 uur is er een informatiebijeenkomst over dit project. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door een mailtje te sturen naar astrid.van.deursen@valkenswaard.nl, of even te bellen naar (040) 2083642.