Digitale informatie zorg, welzijn en inkomen verbeterd

Dit item is gearchiveerd op 06-09-2017.

25 juli 2017 - De gemeentelijke website heeft alle informatie rondom zorg, welzijn en inkomen gebundeld. Voortaan kunnen inwoners en hulpverleners via één ingang antwoord vinden op hun vragen. Valkenswaard heeft hiermee ook digitaal een goede toegang tot zorg, welzijns- en inkomensvoorzieningen.

Eén toegang voor het sociaal domein

De informatievoorziening op de website over het sociaal domein was versnipperd en verouderd. Met de nieuwe indeling is alle informatie gebundeld en via één plek te raadplegen. 
In de rubrieken over (jeugd) zorg, welzijn en werk en inkomen worden de meest gezochte onderwerpen weergegeven. Er kan direct worden doorgeklikt naar producten en diensten om deze aan te vragen of te regelen.

Samenwerking

De nieuwe indeling is tot stand gekomen met behulp van partners uit het sociaal domein en is getest met medewerking van de adviesraad sociaal domein, de cliëntenraad Werk en Inkomen en de focusgroep van Bibliotheek Valkenswaard.

Wethouder Hetty Tindemans: "We beseffen dat het regelen van zorg of bijstand en het vinden van informatie hierover, tegenwoordig ook op een website goed te vinden moet zijn. Ik ben er trots op dat dit gelukt is. We staan natuurlijk open voor suggesties om de mensen nog beter van dienst te zijn. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje op www.valkenswaard.nl/zorg.”