Burgemeester Ederveen ambassadeur Agenda 22: Toegankelijk Valkenswaard

Dit item is gearchiveerd op 28-10-2019.

30 september 2019 - Burgemeester Ederveen is benoemd tot ambassadeur van Agenda 22: Toegankelijk Valkenswaard. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (7 t/m 11 oktober) komt hij voor het eerst in actie als ambassadeur.

‘Een toegankelijk Valkenswaard is de norm’

De Projectgroep Agenda 22 vroeg burgemeester Ederveen om ambassadeur te worden van Toegankelijk Valkenswaard omdat zij het belangrijk vindt dat dit onderwerp meer aandacht krijgt. De burgemeester staat boven de partijen en kan als ambassadeur breed uitdragen dat ‘Toegankelijkheid de norm is en ontoegankelijkheid de uitzondering’.

Burgemeester Ederveen: “Ik zet mij graag in omdat ik vind dat iedereen in Valkenswaard mee moet kunnen doen. Als college vinden wij het een gemiste kans als we mensen met een beperking op voorhand ergens van uitsluiten, alleen omdat we er niet over nagedacht hebben.”

Week van de Toegankelijkheid: uitreiking groene sticker

De landelijk week van de toegankelijkheid vindt plaats van 7 t/m 11 oktober. Het motto dat centraal staat is: 'Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt'. Aangezien dit niet voor iedereen is weggelegd, zetten we in de week van de toegankelijkheid enkele plaatselijke organisaties, bedrijven, of personen in het zonnetje die er actief voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Burgemeester Ederveen reikt als ambassadeur een groene ‘toegankelijkheidssticker’ uit aan enkele organisaties die door de Projectgroep Agenda 22 geselecteerd zijn.

Agenda 22

Iedere gemeente in Nederland streeft ernaar om zoveel mogelijk te voorkómen dat mensen met een beperking worden uitgesloten. Dat geldt voor mensen van alle leeftijden. Die opdracht komt voort uit de 22 regels in het VN-verdrag over rechten van mensen met een beperking: de zogenaamde ‘Agenda 22’.

Kandidaten voor groene sticker 2020

Kent u een organisatie die, of een initiatief dat volgend jaar in aanmerking zou moeten komen voor de groene sticker? U kunt dit per mail doorgeven via gehandicaptenvalkenswaard@gmail.com. De projectgroep Agenda22 neemt vervolgens contact met u op.