Binnenbad zwembad de Wedert open op maandag 12 november

Dit item is gearchiveerd op 30-11-2018.

30 oktober 2018 - Het binnenbad van zwembad de Wedert is vanaf maandag 12 november weer open voor bezoekers. Leden van de zwemverenigingen en recreatieve zwemmers kunnen vanaf die datum weer hun gebruikelijke baantjes trekken. 

In totaal heeft de renovatie van het zwembad 23 weken in beslag genomen. Wethouder Theo Geldens van Sportzaken is zeer tevreden over het nieuwe zwembad.

“Het ziet er fantastisch uit! Naast de nieuwe omkleedruimte wordt het water met zoutelectrolyse schoongehouden. Ook de watertrommel en de warmtepomp zijn vanuit duurzaamheidsredenen natuurlijk erg welkom. Verder is het geheel enorm transparant geworden. Veel zichtlijnen in het zwembad zelf en naar buiten. Ik ben heel blij dat onze inwoners weer kunnen genieten van het zwembad. Ook bedank ik de verenigingen voor de prettige samenwerking en bereidheid om medewerking te verlenen aan de realisatie van het zwembad. Ze hebben er even op moeten wachten maar dan heb je ook een schitterend resultaat.”

Kassa’s open vanaf 5 november

Het binnenbad wordt vrijdag 9 november opgeleverd. Maar in dat weekend moet er nog veel gebeuren, zoals het inhuizen van zwemverenigingen. Abonnementen kunnen al eerder gekocht worden; vanaf maandag 5 november zijn de buitenkassa’s hiervoor open van 9.00 tot 12.00 uur. Wegens de bouwwerkzaamheden is de ingang van het zwembad via de buitenkassa’s.

Oplevering multifunctioneel sportcomplex eind maart 2019

De oplevering van het volledige multifunctionele sportcomplex De Wedert staat nog steeds gepland voor eind maart 2019.