Bijzondere activiteiten in de Kunstweek

Dit item is gearchiveerd op 19-11-2018.

5 november 2018 - Van 10 tot en met 18 november vindt de nationale Kunstweek plaats. In het hele land worden speciale activiteiten georganiseerd rond beeldende kunst en stellen kunstenaars hun ateliers open. Ook in Valkenswaard is dat het geval. 

De actieweek mondt uit in het Landelijk Atelierweekend op zaterdag 17 en zondag 18 november.

Steendrukmuseum

In het Nederlands Steendrukmuseum wordt speciaal voor de Kunstweek een tekening op steen gezet door de Belgische kunstenaar Hedwig Pauwels. Vervolgens wordt die tekening tijdens de Kunstweek afgedrukt, in samenwerking met het technisch team van het Steendrukmuseum. Op www.steendrukmuseum.nl en de Facebook-pagina van het museum staan de exacte dagen en tijden vermeld. Bovendien wordt in het museum een tijdelijke expositie ingericht rond het prachtige werk van Hedwig Pauwels. In de museumwinkel zijn een aantal van haar litho’s met korting te koop.

Demonstraties

Van dinsdag tot en met vrijdag kunnen bezoekers drukdemonstraties bijwonen. De openingstijden van het museum tijdens de Kunstweek: dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree € 6,- of met Museumkaart.

Kunstkeuken

De Kunstkeuken is geopend op zaterdag 10 en zondag 11 en verder van woensdag 14 tot en met zondag 18 november van 11.00 tot 18.00 uur.

Op zondag 18 november van 14.00 tot 18.00 uur is er een meet & greet met kunstenaar Harold Aspers. Aspers is afkomstig uit Weert en woonde en werkte onder meer in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Binnen het bekende thema van het vrouwenportret is hij steeds op zoek naar de natuurlijke schoonheid, die verder gaat dan de façade. Met veelal zelfontwikkelde technieken worden de meer dan levensgrote portretten laag voor laag opgebouwd. Zijn werken maken deel uit van internationale collecties en worden getoond in diverse galeries en op kunstbeurzen.

Verder organiseert De Kunstkeuken een avond ‘Proeven van kunst’, waarbij de gasten een tour krijgen door de galerie (walking dinner) en waarbij gerechten worden geserveerd, die passen bij de kunstenaars en hun werken. Informatie over datum, tijd en prijs is te vinden of de website www.dekunstkeuken.com of via Danny Lange, telefoonnummer 06-30478167. Een e-mailtje sturen kan ook: info@dekunstkeuken.com.

Open ateliers

Twee Valkenswaardse kunstenaars openen hun atelier voor het publiek:

  • Ingrid van Dooren opent haar atelier aan de Karel Mollenstraat-Noord 7 op zaterdag 17 en zondag 18 november van 10.00 tot 17.00 uur;
  • bij Brigitte Borsboom kunnen bezoekers terecht op zaterdag 10, zondag 11 en verder donderdag 15 tot en met zondag 18 november van 14.00 tot 16.00 uur. Haar atelier is gevestigd aan de Bosstraat 61.

NB

Op de website www.kunstweek.nl wordt de indruk gewekt dat in het gemeentehuis van Valkenswaard een expositie wordt ingericht. Dat is niet het geval.