Bezoekersrecord voor buitenbad De Wedert

Dit item is gearchiveerd op 13-06-2019.

2 augustus 2018 - Buitenbad De Wedert in Valkenswaard heeft op donderdag 2 augustus de vijftigduizendste (!) badgast van dit jaar verwelkomd. Daarmee heeft het buitenbad een nieuw record in handen. Mevrouw Rachel Sanders uit Eindhoven is de vijftigduizendste bezoeker. Zij ontving van wethouder Theo Geldens (Sport) een boeket bloemen en vijftig vrijkaarten voor het zwembad.

Mijlpaal

Door het aanhoudende warme weer heeft het buitenbad te maken met een grote toestroom aan bezoekers die verkoeling zoeken. “ Sinds de opening van het bad zijn er nog nooit zoveel badgasten geweest als deze zomer,” zegt wethouder Geldens. “We verwachten dat het aantal nog wel verder zal oplopen met dit weer.”

Bouw sportcomplex

Ook tijdens de bouw van het nieuwe multifunctioneel sportcomplex blijft het buitenbad open. Wethouder Geldens: “Dat kent natuurlijk wel zijn uitdagingen. Zoals het regelen van horecavoorzieningen. Dat hebben we nu gelukkig opgelost door het plaatsen van automaten met frisdrank en snacks. Onze medewerkers doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen het naar de zin heeft.”

Verkoeling voor Valkenswaard en omgeving

Het buitenbad is met dit weer echt een aanwinst voor Valkenswaard en omgeving. Het ligt in een groene natuurlijke omgeving waar bomen schaduw bieden. Het heeft ook een ruime ligweide met speeltoestellen voor kleine kinderen. Daarnaast is er een duikbassin aanwezig. Theo Geldens: “Valkenswaard heeft met De Wedert iets unieks, gelegen in de achtertuin van Brainport. Daarom is de bouw van het nieuwe sportcomplex, waar het zwembad onderdeel van uitmaakt, erg belangrijk. Dit soort voorzieningen zijn nodig om Valkenswaard aantrekkelijk te houden voor jongeren en jonge gezinnen. Niet alleen voor onze eigen inwoners maar ook voor de regio.”

Het buitenbad is de hele zomer open als het warmer is dan 20 graden. Van maandag tot en met zondag 10.00 tot 18.00 uur. U vindt de openingstijden op www.valkenswaard.nl/sport of op de Facebookpagina van Zwembad de Wedert. Voor meer informatie kunt u bellen naar nummer (040) 20 83 555, of mailen naar zwembad@valkenswaard.nl