Bereikbaarheid in 4 weekends juni-juli

Dit item is gearchiveerd op 10-07-2017.

09 juni 2017 - Inwoners en bezoekers van de gemeente Valkenswaard kunnen in de weekends in de periode van 16 juni tot en met tot en met 9 juli te maken krijgen met verkeershinder.

Dit komt door werkzaamheden in de gemeente zelf en van Rijkswaterstaat in de omgeving van Valkenswaard.
Naast de werkzaamheden zijn er in deze periode diverse evenementen/activiteiten die verkeersmaatregelen of extra verkeersdrukte met zich meebrengen. Denk aan de processie naar Handel, Piet Jan Knor Hockeytoernooi, VolKorenfestival, Militaire Parade, Graverspektakel en Beachvolleybal op de Statie.
Om Valkenswaard zo goed mogelijk bereikbaar te houden, heeft de gemeente afstemming met betrokkenen zoals Rijkswaterstaat, nood- en hulpdiensten en busvervoerder Bravo. Ook de organisatoren van genoemde evenementen worden attent gemaakt op mogelijke extra drukte of vertraging.

Actuele informatie op website

Houd de komende weken voor actuele informatie over verkeersmaatregelen bij evenementen en wegwerkzaamheden deze website in de gaten. Kijk op werk- en verkeersinfo.

16 t/m 18 juni: laatste grote werkzaamheden Europalaan

In het weekend van 16, 17 en 18 juni voert de gemeente de laatste grote werkzaamheden uit aan de Europalaan bij de aansluiting op de Eindhovenseweg en op het kruisingsvlak Merendreef/Geenhovensedreef/Eindhovenseweg. In verband hiermee moet het verkeer rekening houden met verkeershinder en omleidingen nabij deze kruising. Verkeer van en naar Valkenswaard wordt omgeleid via de Merendreef of de Geenhovensedreef. Zie voor meer info het nieuwsbericht.

Weekends 23 juni t/m 9 juli: werkzaamheden Rijkswaterstaat

In de drie weekends tot en met 9 juli voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de A67 tussen knooppunt De Hogt en de afrit Eersel.
De omleidingsroutes lopen via de Fressevenweg in Bergeijk en de Bergeijksedijk, Luikerweg (N69), Zuidelijke Randweg, De Vest naar de Leenderweg (N396) richting de A2 en vice versa. Rijkswaterstaat (RWS) zet verkeersregelaars in op de omleidingsroute om het verkeer zo soepel en veilig mogelijk te begeleiden. Verder zet RWS communicatiemiddelen in. Daarbij gebruikt RWS de dynamische bewegwijzering op de Rijkswegen en worden social media ingezet.
Meer informatie over deze werkzaamheden is te vinden op www.rws.nl/werkzaamheden. Zie ook de info onderaan deze webpagina.