Bent u mantelzorger, laat u registreren!

Dit item is gearchiveerd op 16-10-2018.

25 september 2018 - Zorgt u binnen de gemeente Valkenswaard intensief voor uw partner, ouder, kind of vriend, die ernstig of langdurig ziek, of hulpbehoevend is? Dan bent u een mantelzorger en komt er vaak van alles op u af. 

Misschien heeft u daar vragen over. Hoe moet dit nu? Waar kan ik terecht voor hulp? Kan ik dit allemaal wel aan? Voor al dit soort vragen kunt u terecht bij Mantelzorg Verlicht.

Wat is Mantelzorg Verlicht?

Mantelzorg Verlicht is het steunpunt voor mantelzorgers in de gemeente Valkenswaard. Het is gevestigd in Eindhoven, als onderdeel van de GGD Brabant Zuidoost. U kunt het steunpunt telefonisch bereiken via nummer 088 0031168, van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Heeft u als mantelzorger een complexe vraag? Dan hoeft u niet naar Eindhoven, maar komen medewerkers van Mantelzorg Verlicht bij u op huisbezoek in Valkenswaard. Zo nodig maken zij een overdracht naar een lokale zorgverlener.

Nog niet geregistreerd? Meld u aan!

De gemeente wil via Mantelzorg Verlicht de mantelzorger zo gericht mogelijk ondersteunen. Dat kan alleen als we weten wie mantelzorger is, waar die behoefte aan heeft en hoe we haar of hem kunnen bereiken.

Bent u ook mantelzorger en heeft u zich nog niet geregistreerd? Doe dat dan alsnog. Dat kan eenvoudig via het formulier op www.valkenswaard.nl/mantelzorg. Hier vindt u ook meer informatie over mantelzorgondersteuning.

Bent u niet zo handig met de computer? Bel Mantelzorg Verlicht, dan ontvangt u per post een formulier.

Ondersteuning, nieuwsbrief en Mantelzorgcompliment

Naast gerichte ondersteuning op een vraag of verzoek, ontvangen geregistreerde mantelzorgers ook enkele keren per jaar een (digitale) nieuwsbrief. Daarnaast worden ze uitgenodigd voor het Mantelzorgcompliment. Dat is een jaarlijkse bijeenkomst in de vorm van theatervoorstelling of diner om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet. Dit jaar is de bijeenkomst op 10 november.