Beëdiging nieuwe reservisten in Valkenswaard

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

6 juni 2017 - De Markt in Valkenswaard is op zaterdag 1 juli het decor voor een grote beëdiging van nieuwe militairen van 30 Nationale Reservebataljon (30 Natresbat). Tijdens deze militaire ceremonie, die muzikaal wordt opgeluisterd door de Fanfare Korps Nationale Reserve, leggen 58 nieuwe militairen de Eed of Belofte af op het korpsvaandel. De nieuw toegetreden reservisten van 30 Natresbataljon komen uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

De ceremonie op de Markt in Valkenswaard start om 12.00 uur en zal tot ongeveer 13.15 uur duren. Voorafgaande de ceremonie zullen de te beëdigen militairen marcheren vanaf het stadshuis, over de Karel Mollenstraat Zuid, de Frans van Beststraat en de Leenderweg richting de Markt. Jaarlijks worden 400 militairen beëdigd bij het Korps Nationale Reserve. Dit wordt regionaal georganiseerd om een goede band te onderhouden tussen 30 Natresbataljon, relaties van militairen, werkgevers en civiele autoriteiten.

Korps Nationale Reserve

Het Korps Nationale Reserve is inzetbaar voor bewaking- en beveiligingstaken in Nederland. Dit korps van de Koninklijke Landmacht bestaat uit drie natresbataljons (één in elke gevechtsbrigade) met in totaal 3.000 actief dienende reservisten. 30 Natresbataljon valt onder het commando van 13 Lichte Brigade in Oirschot. Natresmilitairen vervullen hun functie voor vrede en veiligheid naast een burgerbaan of studie.

Website Ministerie van Defensie - reservisten

Activiteitenkalender Valkenswaards college

Te downloaden: