Asfaltlaag voor laatste deel fietspad Lage Heide

Dit item is gearchiveerd op 17-06-2017.

18 mei 2017 - In week 23 en 24 (6 tot 16 juni) werkt de gemeente Valkenswaard aan het fietspad door de natuur van Lage Heide. Tijdens deze werkzaamheden wordt het laatste deel - bij de aansluiting op de Kromstraat - voorzien van asfalt.

Het fietspad verbindt Dommelen Zuid (onder meer de wijk Lage Heide vanaf de Venbergseweg-Het Broek) met de Kromstraat in Valkenswaard. De verbinding werd zo’n twee jaar geleden in gebruik genomen en leidt door het prachtige natuurgebied van het Dommeldal. Door verschillende oorzaken kon het laatste deel van het pad nog niet eerder worden geasfalteerd.

De Valkenswaardse gemeenteraad verzocht in februari via een motie ook dit laatste deel te voorzien van asfalt. Het college van burgemeester en wethouders stemde hier op 15 mei mee in en gaf daarbij opdracht tot uitvoering. In dezelfde motie werd ook verzocht om het plaatsen van verlichting langs dat fietspad. Dit verzoek werd door het college afgewezen aangezien deze in strijd is met het bestemmingsplan en gemaakte afspraken met omwonenden.

Twee weken

De werkzaamheden voor het asfalteren starten op 6 juni en duren ongeveer twee weken. Op 15 juni wordt de laatste asfaltlaag aangebracht. Het fietspad is tijdens deze werkzaamheden tijdelijk gesloten. Naar verwachting kunnen fietsers en voetgangers er vanaf het weekend van 17 juni weer gebruik van maken.