Asbest vrijgekomen op terrein loods

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

10 oktober 2017 - update 13.00 uur

Vanochtend heeft een gespecialiseerd bedrijf onderzoek gedaan naar asbest die gisterenavond mogelijk is vrijgekomen in het gebied buiten het bedrijfsterrein. Er is geen asbest aangetroffen. Op het terrein waar de brand heeft gewoed, is wel asbest aangetroffen. Daar wordt nu gestart met de sanering. Bewoners in de omgeving van de brand ontvangen vanmiddag nog een brief over de gebeurtenissen (zie ook het document onderaan de pagina).  

 

Update 10.35 uur
Momenteel wordt onderzoek gedaan naar waar de asbest is neergekomen. Kom in elk geval niet binnen het afgezette gebied als dat niet hoeft. En raak de roet- en asbestdeeltjes sowieso niet aan.

Update 06.00 uur
Afgelopen nacht is een grote brand geweest bij een bedrijf aan de Kromstraat in Valkenswaard. Door de brand is ook asbest vrijgekomen in de omgeving van het bedrijfsterrein. 

Tijdens de brand zijn ook verbrandingsresten en roetdeeltjes vanuit de rook neergedaald en mogelijk in uw tuin of op uw auto terecht gekomen. Spoel dit met ruim water en eventueel een sopje af. Voorkom dat u of uw kinderen onnodig met roetdeeltjes in aanraking komen. Vandaag gaat een brief uit naar omwonenden. U vindt de brief als download hieronder.

Foto: Rico Vogels, Omroep Brabant