Al 1.000 ritten bij ANWB AutoMaatje Valkenswaard!

Dit item is gearchiveerd op 20-04-2019.

22 maart 2019 - Het project ANWB AutoMaatje is een groot succes in Valkenswaard!

De officiële aftrap voor het project was vier maanden geleden, in november 2018.

Op dit moment, 21 maart 2019, telt AutoMaatje Valkenswaard al 169 ingeschreven deelnemers die gebruik (willen) maken van de voorziening (bij de start waren dat er 25). Er is een pool van 35 (bij de start 30) vrijwillige chauffeurs. Die hebben de afgelopen vier maanden maar liefst 1.000 ritten gereden!

Een geweldig resultaat, dat met de hele groep chauffeurs deze week bij Cordaad Welzijn werd gevierd met taart en een bloemetje. Natuurlijk in aanwezigheid van coördinator Nikki van de Moosdijk (Cordaad Welzijn), initiatiefnemer Henk den Hoed en betrokken medewerkers van Cordaad Welzijn en de gemeente. Namens de gemeente complimenteerde wethouder Mieke Theus (Zorg en Welzijn), de chauffeurs en sprak zij haar waardering uit voor hun vrijwillige inzet voor de plaatselijke gemeenschap. Directeur Robert Tops van Cordaad Welzijn sluit zich daar volmondig bij aan.

Wat is AutoMaatje?

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om een ritje naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar óók naar een vriend(in) om weer eens lekker op de koffie gaan.

AutoMaatje Valkenswaard is een samenwerking tussen de gemeente Valkenswaard, Cordaad Welzijn, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers. Ook Ondernemersvereniging Validus, Accent op Ieders Talent en Seniorenbelang Valkenswaard, ondersteunen het project.

Ook deelnemer of chauffeur worden?

Wilt u ook gebruik maken van ANWB AutoMaatje Valkenswaard, of wilt u zich aanbieden als vrijwillig chauffeur? Neem dan contact op met Nikki van de Moosdijk van Cordaad Welzijn via telefoonnummer 06 20 86 28 03, of via mailadres: automaatjevalkenswaard@cordaadwelzijn.nl. Het telefoonnummer is op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 – 12:30 uur.

Meer weten over hoe het werkt en wat het kost? Kijk eens op www.anwb.nl/automaatje.