Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Afsluiting N69 Zuid (Luikerweg) vanwege asfaltwerkzaamheden

Dit item is gearchiveerd op 18-04-2020.

6 april 2020 - Op korte termijn worden herstelwerkzaamheden aan de asfaltdeklaag van de N69 Zuid (Luikerweg) uitgevoerd.

Boskalis Nederland gaat deze herstelwerkzaamheden uitvoeren van dinsdag 14 april 19.00 uur tot en met donderdag 16 april 16.00 uur. De werkzaamheden kunnen mogelijk uitlopen tot vrijdag 17 april (16.00 uur).

De werkzaamheden worden bewust op korte termijn en doordeweeks uitgevoerd omdat de verkeersintensiteiten op de Luikerweg vanwege de Lock-down in België (t/m 19 april) en het Corona-maatregelenpakket in Nederland, sterk zijn afgenomen. Hierdoor wordt hinder voor de omgeving na april voorkomen.

Wethouder Theo Geldens (economische zaken) hierover: “Heel fijn dat de provincie gehoor gegeven heeft aan ons dringende verzoek om het werk aan de N69/Luikerweg in tijd naar voren te halen. Nu is het rustig op de wegen en blijft de hinder beperkt. Als onze ondernemers weer aan de slag mogen en de (zakelijke) weggebruikers weer vrij baan hebben, is de klus geklaard. Zo ondervindt niemand onnodig nadeel van deze noodzakelijke werkzaamheden.”

Afsluiting voor doorgaand verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de N69 Zuid tussen de Zuidelijke Randweg (Valkenswaard) en de rotonde Heuvel (Bergeijksedijk - Dorpsstraat) volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.

De rotonde Heuvel (waar de N69 Zuid kruist met de Bergeijksedijk-Dorpsstraat) blijft wel open en lokaal verkeer tussen Borkel en Schaft en Bergeijk kan hier gewoon blijven rijden.

Tevens wordt de N69 Zuid tussen Maaij en de rotonde Heuvel (Bergeijksedijk-Dorpstraat) als éénrichtingsweg ingesteld voor zowel doorgaand verkeer vanuit België als voor bestemmingsverkeer.

(Brom)fietsers en openbaar vervoer

(Brom)fietsers kunnen altijd doorrijden over het fietspad langs de N69 Zuid.

Het openbaar vervoer rijdt tijdens afsluiting niet over de N69 Zuid. Busvervoerder Bravo heeft haar dienstregeling aangepast en voor meer informatie zie www.bravo.info.

Informatie

Kijk op www.grenscorridorN69.nl voor meer informatie over omleidingsroutes, de werkzaamheden, te verwachten hinder en met wie u contact op kunt nemen bij vragen.