Activiteiten met carnaval

Dit item is gearchiveerd op 01-03-2017.

17 februari 2017 - Binnenkort barst het carnaval weer los. Houd er rekening mee dat het 'gewone' dagelijkse leven dan ook enigszins op losse schroeven komt te staan.

Gemeentehuis en CMD tijdens carnaval

In verband met carnaval vervalt de avondopenstelling van het gemeentehuis op maandag 27 februari. Het gemeentehuis is die dag tot 17.00 uur open voor publiek. Op dinsdag 28 februari is het gemeentehuis na 12.30 uur gesloten voor het publiek.

Het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) is in verband met de carnavalsvakantie gesloten van 27 februari tot en met 3 maart.

Zwembad De Wedert

In de carnavalsvakantie van 25 februari tot en met 5 maart zijn de openingstijden gewijzigd voor vrij zwemmen in het binnenbad. U vindt de openingstijden op www.valkenswaard.nl/sport. U kunt ook bellen naar nummer (040) 208 35 55, of mailen naar zwembad@valkenswaard.nl.

Carnavalskermis

Van vrijdag 24 februari tot en met dinsdag 28 februari wordt op het marktplein in Valkenswaard de jaarlijkse carnavalskermis opgesteld. De openingstijden van de kermis zijn vrijdag van 19.00 tot 01.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur en zondag tot en met dinsdag van 13.00 tot 00.30 uur.

Opening Carnaval

Op zaterdag 25 februari wordt om 15.11 uur het Valkenswaardse carnaval geopend op het bordes van het gemeentehuis aan de Hofnar 15. Burgemeester drs. A. Ederveen draagt daar officieel de sleutel over aan de drie Prinsen in de gemeente Valkenswaard: Prins Fons d’un Urste van Striepersgat, Prins King van Brouwersgat en Prins Hans van Mulkgat.

Carnavalsoptocht Valkenswaard op zondag

In verband met de carnavalsoptocht op zondag 26 februari gelden van 12.00 tot 20.00 uur diverse verkeersmaatregelen. De volgende straten worden voor alle verkeer gesloten (voetgangers uitgezonderd): Wilhelminapark, Emmalaan, Maastrichterweg (tussen Emmalaan en Markt), Peperstraat (tussen Markt en Maastrichterweg), Markt, Eindhovenseweg/N69 (tussen Dommelseweg en Valkenierstraat), Beelmanstraat, Karel Mollenstraat-zuid, Frans van Beststraat, Leenderweg (tussen Europalaan en Markt).

Het verkeer zal omgeleid worden. De omleidingroutes staan met borden aangegeven.

In verband met deze wegafsluitingen volgen de bussen op zondag 26 februari van 12.00 tot 20.00 uur gewijzigde routes, omdat de halteplaats aan de Markt tijdelijk vervalt. Vervoerder Bravo zal tijdig informatie over de gewijzigde routes en halteplaatsen bekendmaken bij de bushaltes.

Jeugdoptocht Valkenswaard op dinsdag

In verband met de jeugdoptocht op dinsdag 28 februari zullen tussen 14.00 en 17.00 uur de volgende straten voor alle verkeer gesloten zijn (uitgezonderd voetgangers): de Hofnar, Peperstraat, Markt, Karel Mollenstraat-zuid, Frans van Beststraat, Leenderweg (tussen Europalaan en Markt), Bakkerstraat, De Hofnar.

Afsluitingen in Dommelen

In verband met de carnavalsoptocht in Dommelen, zullen op maandag 27 februari van 13.30 tot 17.00 uur de volgende straten afgesloten zijn voor het verkeer: Dommelstraat, Bergstraat tot Brouwerijdreef, Groenstraat, Hyacinthlaan, gedeelte Crocuslaan, en het Martinusplein. In verband met deze wegafsluitingen volgen de bussen op maandag 27 februari van 13.30 tot 17.00 uur gewijzigde routes, omdat de halteplaatsen aan de Bergstraat tijdelijk vervallen. De bussen rijden dan via de Dommelseweg, Bergstraat, Norbertusdreef, Tienendreef, Brouwerijdreef, Westerhovenseweg en vice versa.

Afsluitingen in Borkel en Schaft

In verband met de carnavalsoptocht in Borkel, zullen op dinsdag 28 februari tussen 14.00 en 16.30 uur enkele straten die aan het optochtparcours grenzen, afgesloten zijn. De optocht begint aan de Schafterekker en volgt de route: Schafterekker, Dorpsstraat, Sportparkdreef, Sportstraat, Dorpsstraat en eindigt op het Mgr. Kuijpersplein.