Acties voor ‘Schoon Valkenswaard’

Dit item is gearchiveerd op 20-10-2017.

05 oktober 2017 -Promotie MijnGemeenteApp
Op zaterdag 7 oktober kunnen bezoekers van het centrumgebied in Valkenswaard een enthousiast promotieteam ‘Schoon Valkenswaard’ tegenkomen. 

Van 11.30 tot 16.30 uur loopt dit team in opdracht van de gemeente door het centrum om bezoekers attent te maken op de MijnGemeenteApp en om die zo nodig te demonstreren aan mensen.
Sinds enkele jaren kunnen inwoners via de MijnGemeenteApp heel eenvoudig een melding doen bij de gemeente  Valkenswaard, over iets dat niet in orde is in hun woonomgeving. Denk hierbij aan zwerfvuil overvolle afvalbak, , losliggende stoeptegels, defecte lantaarnpaal, vernielingen aan speeltoestellen, of een verstopte straatput.
De App is er voor iPhone en Android en gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.
Via de App kan iedereen informatie zoals locatie, omschrijving en gegevens van de melder,  gemakkelijk doorgeven. Melders kunnen ook een foto van de situatie meesturen. Alle gegevens komen rechtstreeks in het meldsysteem van de gemeente binnen en worden dan snel opgepakt.
Meldingen doorgeven aan de gemeente kan natuurlijk ook via de website of telefoon. Maar de App is een heel handig middel en dat willen we graag extra onder de aandacht brengen. Vandaar de inzet van het promotieteam. De leden van het team zijn herkenbaar aan de kleding en tassen met het ‘Schoon Valkenswaard’-logo erop.

Andere acties Schoon Valkenswaard.

Het promoten van de MijngemeenteApp sluit goed aan bij onze doelstelling om, samen met inwoners, scholen, verenigingen en instanties, te werken aan een schone leefomgeving onder het motto: Schoon Valkenswaard.
Door het jaar heen organiseren we meer acties om het thema zwerfafval en een ‘schoon Valkenswaard’ onder de aandacht te brengen. Zo bezocht het promotieteam met ‘Beeldschone Engeltjes’ op Hemelvaartsdag de braderie Hemelse Sferen om mensen op een ludieke manier bewust te maken van zwerfafval en aandacht te vragen voor het opruimen en scheiden van afval. Bezoekers die actief hun afval opruimden, kregen als beloning een mooi gekleurde Gerbera. Tijdens het Bloemencorso was het team er ook en werden natuurlijk dahlia’s uitgedeeld.
Op een heel zonnige dag in augustus kwam het team sportief in actie bij het buitenbad van zwembad De Wedert. Daar gingen ze in gesprek met bezoekers over afval en deelden ze een aantal strandballen uit. Daarnaast is het promotieteam aanwezig geweest tijdens de kermis en de weekmarkt.