Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Aanvragen financiële ondersteuning voor evenementen voortaan bij Valkenswaard Marketing

24 februari 2020 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 december 2019 besloten om het mandaat voor besluitvorming over incidentele evenementensubsidie voor ‘on-brand’ en ‘brand-ondersteunende’ evenementen te verlenen aan Valkenswaard Marketing.

Dit is voor een periode van in ieder geval een jaar.

Een aantal evenementen is bepalend voor de gemeente Valkenswaard en dragen bij aan het ‘merk’ Valkenswaard. Dit zijn zogenaamde ‘on-brand’ evenementen. Deze sluiten aan bij de waarden ‘selfmade’, ‘natuur’ en ‘outdoor’. Onder ‘brand-ondersteunend’ worden evenementen verstaan die aansluiten op bijvoorbeeld de paardensport, waar sprake is van verbinding tot één krachtige en herkenbare beleving, die positief bijdragen aan de versterking van het centrum, die gericht zijn op jongeren of jonge gezinnen of op de doelgroep ondernemend/avontuurlijk en/ of aansluiten op de thematiek van Visit Brabant. Deze evenementen zijn niet bepalend voor het merk Valkenswaard, maar zijn er wel ondersteunend aan.

Wilt u voor een dergelijk evenement in 2020 financiële ondersteuning aanvragen, dan kunt u contact opnemen met Valkenswaard Marketing via evenementen@valkenswaardmarketing.nl. Zij hanteert een aanvraagtermijn van drie maanden voorafgaand aan het evenement en informeert u over de geldende criteria.

Voor meer informatie over ‘on-brand’ en ‘brand-ondersteunende’ evenementen kunt u de Evenementenvisie Valkenswaard 2018-2022 bekijken op de webpagina nota's en notities onder het kopje 'recreatie en toerisme'.