Aanvragen boom voor herinneringsbos

Dit item is gearchiveerd op 02-11-2017.

09 oktober 2017 - Op woensdag 22 november is de eerstvolgende plantdag voor bomen in het herinneringsbos op begraafplaats Eikenhof aan de Sil.

Aanvragen hiervoor moeten uiterlijk 1 november bij de gemeente Valkenswaard zijn ingediend.
Bij een boom kan ook een gedenkplaatje worden geplaatst. Verder is het mogelijk om bij het planten van een boom de as van de overledene uit te strooien in het plantgat.

Herinneringsbos in wording

Sinds vorig jaar oktober is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor het planten van een herinneringsboom op begraafplaats Eikenhof aan de Sil. Op de gemeentelijke begraafplaats is ruimte gemaakt voor in totaal zo’n 50 bomen die nabestaanden kunnen planten om een dierbare overledene te gedenken. De bomen vormen in de loop van de tijd een herinneringsbos.

Kunstwerk

Dit voorjaar is een kunstwerk geplaatst bij het bos in wording. Inwoner Peter van Ham en zijn zoon Coen (ontwerper), kwamen met dit initiatief toen zij vorig jaar een herinneringsboom plantten en realiseerden dit vervolgens bijna compleet in eigen beheer. De gemeente verleende graag de nodige ondersteuning en ziet het kunstwerk als een aanwinst voor onze begraafplaats.

Zo dient u een aanvraag in

Aanvragen voor de plantdag kunt u tot uiterlijk 1 november indienen via deze website bij aanvraag herinneringsboom. Daar vindt u alle informatie over het planten van een herinneringsboom, de kosten, een aanmeldingsformulier en de kaart met plantplekken. Er is keuze uit vijf boomsoorten; grove vliegden, sierkers, Amerikaans krentenboompje, ruwe berk en gewone beuk. Aanvragers kunnen op de kaart een plantlocatie kiezen, passend binnen het ontwerp van het herinneringsbos.
Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen via het Klantcontactcentrum, telefoonnummer (040) 20 83 444.