Aanpassing bushalte Damianusdreef

Dit item is gearchiveerd op 19-10-2018.

8 oktober 2018 - De gemeente Valkenswaard gaat vanaf maandag 15 oktober één bushalte aan de Damianusdreef aanpassen. 

Het gaat om de eerste halte komend vanaf de Tienendreef, net vóór de afslag naar winkelcentrum De Belleman. Dit is nodig omdat de huidige bushalte te klein is voor de bussen waarmee Bravo rijdt. Op deze locatie is geen ruimte voor een grotere halte. Daarom stopt de bus na de aanpassing voortaan op de rijbaan.

De werkzaamheden duren naar verwachting maximaal drie dagen, dus tot en met woensdag 17 oktober. Er is een afsluiting nodig van de rijbaan naar het noorden, dus naar de wijk toe. De andere rijbaan blijft open voor verkeer. De afsluiting is noodzakelijk om veilig te kunnen werken. De afsluiting geldt alleen tijdens werktijden van 07.00 tot 17.00 uur. Daarbuiten is de rijbaan wel open.

Omleiding autoverkeer

Het verkeer in noordelijke richting (de wijk in) wordt omgeleid vanaf de Tienendreef, via het Ambrosiusdal, Laurentiusdal en Jorisdal, naar de Damianusdreef.

Fietspad blijft open voor verkeer

De genoemde wegafsluiting geldt alleen voor autoverkeer. Het fietspad bij de Damianusdreef is gewoon open voor verkeer.

Bussen blijven vaste route volgen

Tijdens de werkzaamheden rijdt Bravo met busdienst 317 de gewone route, dus niet via de omleiding. Een verkeersregelaar op de Damianusdreef laat de bus passeren over de open blijvende rijbaan. Er is een tijdelijke halte net voorbij de bestaande halte. Met eventuele vragen over het werk kunt u terecht bij R. Jacobs. Hij is bereikbaar via nummer (040) 2083444.