Aanpassen parkeerplaatsen westzijde Markt

Dit item is gearchiveerd op 13-10-2017.

04 oktober 2017 - In de week van 9 oktober gaat de gemeente enkele parkeerplaatsen aanpassen aan de westzijde van de Markt.

We gaan de meest noordelijke gehandicaptenparkeerplaats, ter hoogte van café De Sleutel opheffen. In plaats daarvan komen hier fietsparkeerplaatsen met rekken om de fiets aan vast te maken. Daarmee wordt het aantal fietsparkeerplaatsen op deze locatie uitgebreid van 6 naar 22 plekken. Voor mindervaliden blijft de zuidelijke gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van de Rabobank gewoon in gebruik. Vanaf deze parkeerplaats zijn zowel de horeca als de banken goed bereikbaar.

Waarom deze aanpassing?

Fietsers blijken regelmatig te parkeren tussen de bomen aan de westkant van de Markt, ter hoogte van café De Sleutel. Vooral op marktdagen en bij mooi weer is dit het geval. Het gevolg is dat de gehandicaptenparkeerplaats en de autoparkeerplaatsen voor De Sleutel niet te gebruiken zijn. Dit leidt tot onduidelijkheid bij zowel de fietsers, als de bestuurders/passagiers van voertuigen met een gehandicaptenparkeerkaart. Daarom is in overleg met het Platform Gehandicapten gekozen voor de genoemde oplossing.