50+ slimmer en effectiever

Bekijk de afbeelding op groter formaat

6 april 2021 - Ervaren, loyaal, gemotiveerd en bovengemiddeld goed in hun werk. Dat zijn 50-plussers op het werk.

Toch kiezen werkgevers in een sollicitatieprocedure nog te weinig voor deze waardevolle groep mensen. In het programma Een buddy werkt! ontmoeten werkzoekende 50-plussers en werkgevers elkaar. Een werkgever is 12 weken sparringpartner van een werkzoekende. Kennis, ervaring en contacten worden belangeloos gedeeld. Wethouder Mieke Theus van de gemeente Valkenswaard is zo’n buddy en ook Ard van de Huijgevoort, eigenaar van twee Plus supermarkten, doet mee.

“Kwaliteit stopt niet bij je vijftigste”, vertelt Ard. “Mijn ervaring is dat ze echt willen, maar tegelijkertijd ook tegen muren aanlopen. Ik wil graag helpen om die muren te slechten. Bovendien wil ik niet alleen met jongens en meiden van 16 en 17 werken. Daar red ik het niet mee. Ik heb juist ook 50 plussers nodig, voor een mix van talenten.”

Wat daar nog bij komt is dat mensen vitaler zijn dan vroeger. Het vooroordeel dat ze minder flexibel zijn, is achterhaald. Slimmer en effectiever; dat wel. Bent u werkgever en vindt u dat ook? Zou u een 50-plusser willen helpen met kennis en contacten? Neem dan contact op met Een buddy werkt! Het telefoonnummer is: (040) 2387276, het e-mailadres: 50plus@buddywerkt.nl.

Het programma: Een buddy werkt! is een initiatief van de gemeenten Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre, Ergon, UWV en het Leerwerkloket Zuidoost-Brabant.