Bouwkavels Lage Heide

Er komen 81 bouwkavels en 5 exclusieve landgoedkavels beschikbaar in de wijk Lage Heide. Momenteel zijn er 36 kavels beschikbaar in de vrije verkoop. Dé mogelijkheid om eindelijk uw droomhuis te bouwen in een jonge, groene en aantrekkelijke wijk. Neem direct contact op met de gemeente via telefoonnummer (040) 2083444 of e-mail lageheide@valkenswaard.nl.

Uitgifte bouwkavels in Lage Heide

Lage Heide wordt een mooie, groene wijk met een dorps karakter aan de zuidkant van Dommelen. In het nieuwe woongebied komen circa 330 woningen. Zo'n 250 woningen worden gerealiseerd door Project-Zuid, een combinatie van projectontwikkelaar en een bouwbedrijf.

Lage Heide krijgt verschillende woningtypes, waaronder rijwoningen, patiowoningen, tweekappers en vrijstaande (geschakelde) woningen. Maar Lage Heide biedt ook plaats voor vrijstaande woningen van particulieren. De gemeente Valkenswaard geeft hiervoor totaal 81 bouwkavels uit. Daarnaast komen er 5 landgoedkavels: riante kavels op een terp. Het landgoed grenst aan het nieuwe natuurgebied richting de Dommel. Dat is echt wonen op stand in het groen.

De natuur bij uw voordeur: wonen in Lage Heide

Wonen op de plek waar u helemaal thuis bent. In het huis van uw dromen; uw thuis. Dat is Lage Heide. Groen, dorps en knus. Vanuit uw voordeur stapt u een prachtig natuurgebied in. Het gezellige Valkenswaardse centrum ligt op fietsafstand. En pakt u de auto of het openbaar vervoer, dan bent u zo in bijvoorbeeld Eindhoven. In deze nieuwe wijk, aan de rand van Dommelen biedt de gemeente Valkenswaard unieke bouwkavels aan. Voor uw droomhuis!

Bouw uw droomhuis in Lage Heide

De eerste twee fasen van Lage Heide zijn nu volop in ontwikkeling. De woningen van Project Zuid in fase 1 (De Rode Beuk) zijn bijna allemaal verkocht. Fase 2 (De Witte Berk) is sinds kort in de verkoop. Er wordt volop gebouwd in Lage Heide; begin 2016 zullen er al zo’n honderd woningen gereed zijn.

De gemeente Valkenswaard biedt in De Witte Berk en De Rode Beuk totaal 41 bouwkavels aan voor uw droomhuis. De kavels variëren in grootte van 430 tot 639 m2. Op dit moment is een grondprijs voor de bouwkavels vastgesteld van € 460,- per m2 vrij op naam (deze prijs is inclusief omzetbelasting op basis van 21% en de notaris- en kadasterkosten). De ligging van de kavels vindt u in de kavelbrochure die is gemaakt voor Lage Heide. De bouwkavels zijn herkenbaar door de indicatief ingetekende blauwe woning en garage.

Hoe ziet uw droomhuis er uit?

Dat bepaalt u in de eerste plaats natuurlijk zelf, samen met uw architect. Lage Heide kent enkele kernbegrippen als het gaat om de te bouwen woningen en de opbouw van de wijk: dorps, landelijk en duurzaam. Het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan zorgen er voor dat er een samenhangende wijk ontstaat met harmonieuze kleuren, veel groen, hagen en eigentijdse architectuur. Het is de bedoeling dat de woningen familie van elkaar zijn. Binnen deze contouren biedt het plan heel veel ruimte om van uw huis ook echt uw droomhuis te kunnen maken. Voor de uiteindelijke vorm, positie en afmetingen zijn uiteindelijk bepalend:

  1. het bestemmingsplan (www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl onder 'plannen in werking');
  2. het beeldkwaliteitplan;
  3. het inrichtingsplan openbare ruimte;
  4. en natuurlijk uw persoonlijke wensen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Download hier de kavelbrochure, of maak een afspraak.

Uitgifte landgoedwoningen

In een latere fase wordt naar verwachting gestart met de uitgifte van vijf grote kavels voor landgoedwoningen. Deze kavels liggen op een terp in het nog te ontwikkelen landgoed. Dit grenst direct aan de nieuwe woonwijk en komt aan de straat Heidehorst. Voor dit gedeelte van Lage Heide is een uitwerkingsplan en een apart beeldkwaliteitsplan beschikbaar. Nadere informatie over deze landgoedwoningen volgt zodra duidelijk is op welk moment deze kunnen worden uitgegeven.