Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Centrum Jeugd en Gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé plek waar opvoeders, kinderen en jongeren terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Opvoeden en opgroeien is niet altijd even gemakkelijk. Soms kunt u best een beetje hulp gebruiken. Wij zijn er voor alle vragen, hoe klein, onschuldig of ingewikkeld ook. Onze deskundige medewerkers luisteren naar uw verhaal, denken met u mee, geven praktische tips en zoeken samen met u naar de oplossing die het beste bij u past. Wij vinden geen enkele vraag raar.

Info over opvoeding, opgroeien of de gezondheid van uw kind

Contact met het Centrum voor Jeugd en Gezin?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is voor ouders en verzorgers, kinderen en jeugdigen, professionals, vrijwilligers en hulpverleners bereikbaar via telefoonnummer (040) 208 3666 op:

  • maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en
  • vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur.

U kunt ook contact met ons opnemen via de mail.

De diensten van het Centrum Jeugd en Gezin zijn gratis.

Voor wie is het CJG? 

Het CJG richt zich op: 

  • (aanstaande) ouders en verzorgers van kinderen;
  • kinderen en jeugd in de leeftijd van 0 tot 23 jaar;
  • professionals die met kinderen, jeugdigen en hun ouders werken;
  • vrijwilligers die met kinderen / jeugdigen werken. (sport en vrije tijd). 

Samenstelling Centrum voor Jeugd en Gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Valkenswaard is een samenwerking van organisaties die zich nu al met opvoeden en opgroeien bezighouden. Deze partijen werken binnen het CJG onder regie van de gemeente Valkenswaard. Het CJG legt onder meer verbindingen met scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen en welzijnswerk. Het doel van het CJG is om ouders en opvoeders snel en eenvoudig toegang te bieden tot informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Medewerkers van het CJG nemen de tijd voor u. En zoeken, als het nodig is, hulp op maat voor u en uw kind. Op deze manier krijgt u snel de ondersteuning die u zoekt.

Kijk op www.opvoeden.nl voor informatie over opvoeding, opgroeien of de gezondheid van uw kind.

Veelgestelde vragen