Jeugd en gezin

Uw gezin brengt veel energie, maar vraagt soms ook veel van u als (ouder)s. Het is logisch als u vragen heeft over bijvoorbeeld opvoeden en opgroeien. We zijn er voor iedereen die vragen heeft rondom jongeren van 0 tot 18 jaar (soms tot 21) uit Valkenswaard. Als u hier ondersteuning bij nodig heeft, kijken we graag mee.

Ook kunt u zelf al vragen over opvoeden en opgroeien online stellen via www.opvoeden.nl.

Onze medewerkers denken met u mee bij al uw vragen over opvoeden en opgroeien, leerplicht en leerlingenvervoer. Hierbij werken we samen met diverse organisaties, waarbij we steeds samen met u bekijken wie het beste aansluit bij uw vraag. Een groot deel van toegankelijke voorzieningen voor jeugd is te vinden op de sociale kaart www.valkenswaardoogvooriedereen.nl. Zoals:

  • Inzet vanuit Jongerenwerk Cordaad
  • Hulp vanuit Sportief Valkenswaard bij zoeken van (aan)gepaste sportactiviteiten
  • Groepstrainingen:
    • KIES training voor basisschool kinderen (Kinderen In Echtscheiding Situatie)
    • Sociale vaardigheidstraining

Als er meer nodig is, gaan we met u kijken naar hulp op maat voor u en uw kind. U bespreekt dan samen met een consulent welke hulp u nodig heeft en hoe die het beste gegeven kan worden. Dit is maatwerk en voor iedereen anders. Samen met de consulent stellen jullie een plan op om u/uw gezin te ondersteunen en helpen we u bij het aanvragen van hulp. Kijk hier hoe dit traject verloopt.

Procedure melding jeugd

Ook kunt u kosteloos een cliĆ«ntondersteuner laten aansluiten.

Wilt u meer weten over onderwijs en leerplicht of leerlingenvervoer? Klik dan op de link.