Huurwoningen

Woningstichting Woningbelang

Woningstichting Woningbelang verhuurt woningen, bedrijfspanden en garages in Valkenswaard en Bergeijk.

Om voor een woning van Woningbelang in aanmerking te komen, moet u zich als woningzoekende (laten) inschrijven. Inschrijven is gratis. Op de website www.woningbelang.nl vindt u alle informatie hierover. Met uw inschrijving kunt u reageren op het woningaanbod. De woningen worden toegewezen op basis van de inschrijftijd.

Woningbelang adverteert de woningen die vrijkomen op www.woningbelang.nl. U kunt via internet uw reactie plaatsen. Als u niet over een computer beschikt kunt u gebruik maken van de computers in de wachtruimte van het gemeentehuis of in de woonwinkel van Woningbelang. De medewerkers van Woningbelang staan graag voor u klaar.

Telefonisch bereikbaar

  • Maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.
  • Vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Openingstijden woonwinkel

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.
  • Wilt u 's middags komen? Maak dan een afspraak.

Woningbelang

Woonbedrijf

Woonbedrijf verhuurt eengezinswoningen en garages in de wijk De Kreijenbeek in Valkenswaard. In nieuwbouwwijk Lage Heide verhuurt Woonbedrijf ook woningen. Daarnaast heeft Woonbedrijf in Valkenswaard en Dommelen een divers aanbod van seniorenappartementen.

Woonbedrijf heeft een Woonwinkel aan de Wal 2 in Eindhoven, telefoonnummer (040) 2434343.

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Woonbedrijf

Afspraken tussen woningcorporaties en de gemeente Valkenswaard

De gemeente Valkenswaard vindt dat Woningbelang en Woonbedrijf als 'specialisten bij uitstek' op het gebied van verhuur van woningen daarvoor alle vakkennis in huis hebben. Daarom hebben woningcorporaties en de gemeente al sinds jaar en dag de uitdrukkelijke afspraak dat zij verantwoordelijk zijn voor ontwikkeling, toepassing en eventueel bijstelling van het woonruimteverdelingsysteem, ook wel: woonruimteverdelingbeleid genoemd. Tot dat beleid behoort ook het urgentiebeleid; voorrang krijgen boven andere woningzoekenden in geval van acute noodsituaties. De beoordeling daarvan geschiedt door onafhankelijke commissies.

De gemeente bemoeit zich slechts op hoofdlijnen met het woonruimteverdeling- en urgentiebeleid en heeft 'slechts' een adviserende rol in de evaluatie en eventuele bijstelling daarvan - eens in de 'zoveel' jaar. Dat betekent ook dat de gemeente zich in principe niet bemoeit met individuele gevallen. Bijvoorbeeld bij conflicten over de toewijzing van woningen of over de vraag of u wel of niet een urgentieverklaring zou moeten krijgen enzovoort.

Particuliere verhuur

Voor de volledigheid melden we dat behalve Woningbelang en Woonbedrijf ook diverse makelaars zijn die woningen in de verhuur hebben.