Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Hulp bij lezen, schrijven of computer

Wil je graag beter Nederlands leren of juist schrijven? Jezelf redden met rekenen? Of handiger worden met de computer en internet? Kom dan naar DigiTaalhuis Valkenswaard!

In het DigiTaalhuis helpen deskundige vrijwilligers je op weg naar activiteiten of trainingen die bij jouw vraag passen. Je vindt er leermateriaal en kunt er andere mensen ontmoeten. Ook ben je er welkom als je een taalmaatje zoekt of meer wilt weten over inburgeren.

Je vindt het DigiTaalhuis bij in de bibliotheek. Drie keer per week zijn er spreekuren. Je kunt er vragen stellen en krijgt er advies:

  • maandag 10.00-12.00 uur
  • dinsdag 10.00-12.00 uur
  • woensdag 10.00-12.00 uur.

Samen zorgen we ervoor dat ook jij een e-mail kan schrijven op de computer of een formulier kunt invullen voor de Belastingdienst. Of we helpen je bij het leren voorlezen van de (klein)kinderen, beter rekenen of het lezen van correspondentie van organisaties. Wat je doel ook is, kom langs!

In totaal hebben circa 170.000 Brabanders moeite met lezen en schrijven. Zij zijn tussen de 16 en 65 jaar oud. Kom ook en zorg voor jezelf!

Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Contact

Digitaalhuis (in de bibliotheek)
De Hofnar 12
5554DA Valkenswaard
Telefoon: 06-3359 0936 (bereikbaar op woensdag, donderdag en vrijdag, spreek gerust uw bericht in)

Openingstijden

  • Maandag 10.00-12.00 uur
  • Dinsdag 10.00-12.00 uur
  • Woensdag 10.00-12.00 uur

Het DigiTaalhuis Valkenswaard is een initiatief van meerdere organisaties. Zij hebben in een overeenkomst vastgelegd wat ze willen bereiken en hoe ze gaan samenwerken. De gemeente Valkenswaard, Cordaad Welzijn, Stichting Lezen & Schrijven, Ster College en Bibliotheek De Kempen zijn allen partners.

Bekijk de flyer