Economisch nieuws

In de digitale nieuwsbrief leest u de laatste ontwikkelingen op het gebied van economische zaken in gemeente Valkenswaard. De nieuwsbrief is speciaal voor ondernemers. 

Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader

Vragen?

Heeft u als ondernemer vragen over het economisch beleid in Valkenswaard? Neem dan contact op met de senior beleidsmedewerker economische zaken: Rob de Haas, tel. (040) 208 37 94 of e-mail: rha@valkenswaard.nl.

Feiten en Cijfers

De economische ontwikkeling is van groot belang voor de toekomst van Valkenswaard. Hieronder schetsen we een beeld van economisch Valkenswaard op basis van enkele feiten en cijfers. Bent u op zoek naar niet-economische cijfers van Valkenswaard (bijvoorbeeld over bevolkingsopbouw), deze vindt u op de webpagina demografische gegevens.

Werkgelegenheid

De omvang van de werkgelegenheid is in Valkenswaard vergelijkbaar met de grootte van de beroepsbevolking. De sector handel & horeca zorgt voor ongeveer 1/3 van de banen in Valkenswaard. Dit is een gevolg van het grote aanbod aan detailhandel en horeca waar Valkenswaard bekend om staat. Daarnaast zorgt vooral het bedrijfsleven dat op de diverse bedrijventerreinen is gevestigd voor de nodige werkgelegenheid. Zo zijn de bedrijven MCB en VDL de grootste werkgevers van Valkenswaard.

Werkloosheid

In 2017 is de werkeloosheid in Valkenswaard gedaald naar 4,2% van de beroepsbevolking. Dit was 5,2% in 2016. Ter vergelijking, de landelijke werkeloosheid bedroeg in 2017 4,9%. Bron: waarstaatjegemeente.nl