Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Monumenten

Ons erfgoed bestaat uit cultuurhistorische objecten, archeologie, beschermd stads- en dorpsgezicht en roerend goed. De cultuurhistorische objecten kunnen we opdelen in:

  • rijksmonumenten, beschermd door de Erfgoedwet
  • gemeentelijke monumenten, beschermd door de Erfgoedverordening
  • objecten met de zogenaamde sterstatus, beschermd door het bestemmingsplan.

In Valkenswaard hebben we 21 rijksmonumenten (onder andere het oude gemeentehuis op de Markt en Nicolaaskerk), 50 gemeentelijke monumenten (onder andere het pand Carolus en het Oude Kerkhof) en meer dan 150 objecten met een sterstatus (onder andere hotel De Valk en het kapel aan Helanadal).

Volledige lijst met cultuurhistorische objecten en monumenten