Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Bijzondere bijstand en andere minimaregelingen

Hebt u bijzondere kosten waar u niet voor heeft kunnen sparen? Leeft u al lange tijd van een laag inkomen? Of kunt u de buitenschoolse activiteiten van uw kinderen moeilijk betalen? Dan hebt u mogelijk recht op extra financiële ondersteuning via een of meer minimaregelingen.

Regeling Omschrijving
Bijzondere bijstand

Hebt u een laag inkomen en maakt u onvoorziene, noodzakelijke, bijzondere kosten? Dan hebt u mogelijk recht op Bijzondere bijstand.

Lees meer over de Bijzondere bijstand.

Individuele inkomenstoeslag

Leeft u al lange tijd (minimaal 36 maanden) van een laag inkomen? Dan hebt u mogelijk recht op Individuele inkomenstoeslag.

Lees meer over de Individuele inkomenstoeslag.

Individuele studietoeslag

De individuele studietoeslag is er voor mensen met een arbeidshandicap die niet in staat zijn het wettelijk minimumloon te verdienen. De individuele studietoeslag krijgt u als financiële compensatie omdat het moeilijk kan zijn om de studie te combineren met een bijbaan.

Lees meer over de Individuele studietoeslag.

Collectieve zorgverzekering

Hebt u een laag inkomen en wilt u uw zorgkosten goed verzekeren? Dan is de collectieve zorgverzekering van uw gemeente mogelijk interessant.

Lees meer over de Collectieve zorgverzekering.

Regeling tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

Bent u chronisch ziek of hebt u een handicap? Hebt u een laag inkomen? Dan hebt u mogelijk recht op een tegemoetkoming voor uw ziektekosten.

Lees meer over de Regeling tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld maakt het mogelijk voor kinderen van 4 tot 18 jaar om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Folder Leergeld

U kunt uw kind(eren) aanmelden via www.leergeld.nl.

Voedsel-/ kledingbank

Stichting De Boodschappenmand (voedselbank) verzorgt voedsel en consumptiegoederen - waaronder kleding - voor inwoners met een netto besteedbaar inkomen onder de vastgestelde normen.

U kunt contact opnemen met De Boodschappenmand via telefoonnummer (040) 7800175 of via www.deboodschappenmand.nl.