Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De avondopenstelling vervalt bij het Klantcontactcentrum. De openingstijden zijn nu op maandag van 08.15 tot 17.00 uur.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Over het bestemmingsplan

Activiteiten op het Eurocircuit

In het nieuwe bestemmingsplan wordt er uitgegaan van het feitelijk gebruik van de afgelopen 10 jaar. Wat dat betekent, lees je hier.

Eurocircuit meer dan auto- of motorsport alleen

Wanneer het gaat over het Eurocircuit gaat het meestal over de auto- of motorsport. Het bestemmingsplan Eurocircuit bestaat echter uit meerdere takken van sport, zoals u op het kaartje kunt zien (klik op de foto rechts). Veruit de meeste onduidelijkheid en zorgen gaan echter over de activiteiten van de auto- en motorsport. 

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Het huidige bestemmingsplan is ruim veertig jaar oud. Het kent weinig beperkingen in het gebruik van de terreinen die bestemd zijn voor de auto- en de motorsport. Dit levert al jaren onduidelijkheid op bij de gebruikers, omwonenden en milieuvereniging. In 1993 is er een zogenaamde Hinderwetvergunning (of milieuvergunning) afgegeven. In deze vergunning zijn meer beperkingen opgenomen voor de gebruikers van de auto- en motorsport terreinen, zoals het aantal uren dat het terrein gebruikt mag worden. Samen met het oude bestemmingsplan, levert het regelmatig onduidelijkheid op. In het nieuwe bestemmingsplan willen we daarom alle regels rondom het gebruik in in één plan. Wel zo duidelijk.

Lees hier meer over de huidige milieuvergunning

Wat staat er in het nieuwe bestemmingsplan?

Ga direct naar de specifieke gebruiksregels uit het ontwerpbestemmingsplan

In het voorstel van het nieuwe (ontwerp)bestemmingsplan Eurocircuit adviseert het college uit te gaan van het gemiddelde feitelijke gebruik van de afgelopen tien jaar. Ze noemen dit 'conserverend'. Dat wil zeggen dat het college, zoals het er op dit moment uitziet, de raad zal voorstellen om het gebruik wat u de afgelopen 10 jaar heeft ervaren, nu dan ook in het bestemmingsplan vast te leggen.

In het nieuwe bestemmingsplan is het aantal gebruiksuren beperkter maar geeft meer ruimte aan het soort gebruik. Wat betekent dit precies?

  • Een voorbeeld van gebruiksuren
    Het oude bestemmingsplan legt geen beperkingen op voor het gebruik. Het ontwerpbestemmingsplan doet dat wel. Zoals bijvoorbeeld bij rijvaardigheidstrainingen. Daarvan mogen er in het ontwerpbestemmingsplan 60 (dagen) per jaar. Ze moeten daarbij verspreid zijn over het hele jaar en elke training mag maximaal 5 uur duren.
       
  • Een voorbeeld van soort gebruik
    In het oude bestemmingsplan wordt er gesproken over autosport. Het geven van rijvaardigheidstrainingen valt niet onder autosport. Op basis van het huidige bestemmingsplan is dit niet toegestaan. In het nieuwe bestemmingsplan willen we dergelijke activiteiten wel toestaan.