Bedrijventerreinen en huisvesting

Bedrijventerreinen

De gemeente Valkenswaard beschikt over diverse bedrijventerreinen. Hieronder vindt u een overzicht van de bedrijventerreinen:

  • bedrijvenpark Den Dries (2 hectare)
  • bedrijventerrein Dommelen (2,5 hectare)
  • bedrijventerrein Van Linschotenstraat (3,6 hectare)
  • bedrijventerrein Schaapsloop 1 (70 hectare)
  • bedrijventerrein Schaapsloop 2 (12 hectare)
  • bedrijvencentrum Delta (circa 60 kleinschalige bedrijven)

Huisvesting voor ondernemers

De gemeente Valkenswaard verkoopt of verhuurt zelf geen winkel- of bedrijfspanden. Place For Bizz Valkenswaard en Het REDBiRD innovatiecentrum bieden verschillende soorten huisvesting aan voor ondernemers in Valkenswaard.

Op de website van de Pandenbank Valkenswaard vindt u een overzicht van winkelpanden die te koop worden aangeboden in Valkenswaard. Makelaars en pandeigenaren kunnen beschikbare winkelruimte hier eenvoudig én kosteloos presenteren. De website wordt aangeboden door de gemeente.

Geef gegevens van uw bedrijfspand online aan ons door

Vestigt u zich als nieuw bedrijf in Valkenswaard? Of wilt u een wijziging in de gegevens of een verhuizing van uw bedrijf doorgeven? Doe dit snel en gemakkelijk met onderstaand formulier. Tip: zorg dat u uw KvK-nummer bij de hand heeft. Heeft u geen KvK-nummer, vul dan het vestigingsnummer in.

Wijzig gegevens gebruiker bedrijfspand 

Gronduitgifte

Op dit moment heeft de gemeente geen grond op bedrijventerreinen in de verkoop. Alle bedrijfskavels zijn uitgegeven. Dit zal op de korte termijn ook niet veranderen.

Ook al heeft de gemeente zelf geen gronden in de verkoop. Zij helpt u wel graag bij vestiging op één van de bestaande bedrijventerreinen. Daarvoor kunt u contact opnemen met accountmanager Marco Faas, tel. (040) 208 35 09 of e-mail: marco.faas@valkenswaard.nl.

Pand of bedrijfsterrein uitbreiden of verbouwen

Als u op uw eigen terrein uw pand wilt uitbreiden, is het raadzaam bij de gemeente na te gaan of dit volgens het bestemmingsplan is toegestaan. Op de website Ruimtelijkeplannen.nl kunt u alle bestemmingsplannen inzien.

Heeft u (verbouw)bouwplannen en/of moeten er objecten worden gesloopt, dan kan het zijn dat hiervoor een omgevingsvergunning nodig is. Op www.omgevingsloket.nl kunt u een vergunningencheck doen. Op de Snelbalie vergunningen (Valkenswaard.nl/snelbalie) kunt u nagaan of u voor andere activiteiten vergunning nodig heeft zoals diverse horeca-gerelateerde activiteiten.

Wilt u uw (ver)bouwplannen liever bespreken met een medewerker van de gemeente, dan kan dit natuurlijk.

Maak een afspraak voor een vooroverleg omgevingsvergunning

Weekmarkt Valkenswaard

Iedere donderdag wordt er in Valkenswaard een weekmarkt georganiseerd. Wilt u een plek op de weekmarkt? Neem dan contact op met Stichting Weekmarkt Valkenswaard of neem contact op met de marktmanager:

Stef van Goor
Telefoon: (06) 30 74 29 36
E-mail: weekmarktvalkenswaard@gmail.com
Website: www.weekmarktvalkenswaard.nl

Standplaats in Valkenswaard

Wilt u niet op de weekmarkt staan maar wel een standplaats in Valkenswaard? Dan moet u dat bij de gemeente aanvragen. Meer informatie over het aanvragen van een standplaatsvergunning.