Actueel werkzaamheden Markt

Start werkzaamheden Markt

De eerste voorbereidende werkzaamheden hebben in de week van 22 februari plaatsgevonden. Op 4 maart is het eerste asfalt verwijderd door wethouders Geldens en Marchal. We zijn nu echt gestart op weg naar een nieuw, gezellig en groen centrum. Een plek voor fietsers en voetgangers en minder voor auto’s. Het doorgaand verkeer door Valkenswaard eindigt hiermee.

Bekijk hier de meest recente update

Nieuwsberichten

Nieuwe uitstraling

Tijdens de werkzaamheden gaan schop en sloophamer in de Eindhovenseweg. Het asfalt verdwijnt en maakt plaats voor een weg met klinkerbestrating waar de auto te gast is. Er komt meer plek voor fietsers en voetgangers. Voor de horecagelegenheden komt een dubbele rij bomen. Omdat de Markt niet langer wordt doorsneden door de Eindhovenseweg, krijgt het plein een veel meer samenhangende en vriendelijke uitstraling.

Omleidingen tijdens werkzaamheden

Vanzelfsprekend zorgen de werkzaamheden tijdelijk voor hinder. In samenspraak met de ondernemers en Centrummanagement wordt bekeken hoe de overlast kan worden beperkt tot een minimum. Tijdens de werkzaamheden is de Eindhovenseweg afgesloten tussen de kruising met de Waalreseweg/ Leenderweg tot aan de kruising Dommelsweg/ Luikerweg. De oversteek van de Leenderweg naar de Waalreseweg blijft open. De afsluiting zorgt voor omleidingen voor doorgaand verkeer en lijnbussen.

De bushaltes op de Markt komen tijdelijk te vervallen. Buslijnen 317 en 318 rijden via de route Europalaan-Randweg-Luikerweg. Kijk voor de actuele informatie over buslijnen op de website van Hermes.