Openingstijden

Hier vindt u:

- Openingstijden gemeentehuis
- Openingstijden en telefonisch spreekuur samenwerkingsverband werk en inkomen
- Openingstijden en telefonisch spreekuur team Zorg (Wmo)
- Openingstijden Centrum voor Muziek en Dans (u gaat door naar Valkenswaard.nl/centrum-voor-muziek-en-dans)
- Openingstijden milieustraat (u gaat door naar Cure.nl)
- Openingstijden zwembad De Wedert (u gaat door naar Valkenswaard.nl/Sport)

Let wel: tijdens bijzondere evenementen, carnaval, kermis en feestdagen kunnen andere openingstijden gelden. Deze gewijzigde openingstijden worden in dat geval apart bekendgemaakt. Berichten hierover vindt u dan op de homepage.

Openingstijden gemeentehuis

  • In verband met carnaval vervalt de avondopenstelling van het gemeentehuis op maandag 24 februari. Het gemeentehuis is die dag tot 17.00 uur open voor publiek.
  • Op dinsdag 25 februari is het gemeentehuis de hele dag gesloten.

De reguliere openingstijden van het gemeentehuis:

  • maandag 8.15-20.00 uur
  • dinsdag t/m donderdag 8.15-17.00 uur
  • vrijdag 8.15-12.30 uur

De gemeente Valkenswaard werkt alleen op afspraak. Zo weet u zeker dat u op tijd en kundig geholpen wordt. Maak online een afspraak en kies voor een van de mogelijke onderwerpen. Afhankelijk van de beschikbaarheid plant u een afspraak in op een dag en tijdstip dat u goed uitkomt.

Openingstijden en telefonisch spreekuur samenwerkingsverband werk en inkomen

Een deel van het samenwerkingsverband Werk en Inkomen kent een telefonisch spreekuur. Het doel is om beter in te kunnen gaan op uw vragen of verzoeken. Dat betekent dat uw contactpersoon bereikbaar is op werkdagen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek op een ander tijdstip. Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met de afdeling via het centrale nummer van de gemeente Valkenswaard (040) 208 34 44 of via het e-mailadres: werkeninkomen@a2samenwerking.nl.

Iedereen jonger dan 65 jaar, die een beroep wil doen op een uitkering voor levensonderhoud in het kader van de Participatiewet, kan een aanvraag indienen via internet op www.werk.nl. Hiervoor moet u in het bezit zijn van een DigiD-code. Als u geen DigiD-code heeft kunt u deze bij de Belastingdienst aanvragen.

Uitzonderingen zijn: een aanvraag voor bijzondere bijstand, inkomenstoeslag en/of kinderparticipatie. Voor het indienen van een aanvraag kunt u terecht bij uw contactpersoon of indien u geen contactpersoon heeft kunt u telefonisch contact opnemen via het centrale nummer van de gemeente Valkenswaard (040) 208 34 44 of via het e-mailadres: werkeninkomen@a2samenwerking.nl.

Het Informatieloket Inburgering dat gevestigd is in het gemeentehuis is geopend op de maandagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Openingstijden en telefonisch spreekuur team Zorg (Wmo)

Het team Zorg, welzijn en onderwijs, belast met de uitvoering van de Wmo, is voortaan de hele dag bereikbaar op werkdagen volgens de openingstijden van het gemeentehuis via telefoonnummer (040) 208 34 44. Het Klantcontactcentrum beantwoordt zoveel mogelijk vragen of er wordt een terugbelnotitie gemaakt. Binnen twee werkdagen wordt u teruggebeld. U kunt ook uw vraag mailen naar het gemeente@valkenswaard.nl

Openingstijden Centrum voor Muziek en Dans

  • Het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) is in verband met de carnavalsvakantie gesloten van 24 tot en met 28 februari.

Het Centrum voor Muziek en Dans (CMD) is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer (040) 208 35 91. Op deze tijden is ook de balie geopend. U vindt het CMD op de tweede verdieping van cultuurcentrum De Hofnar aan de Hofnar 14.