Amy Vos was tot 18 oktober kinderburgemeester van Valkenswaard. Gisteren, 19 oktober,  was ze, samen met haar kersverse opvolger Jesse van Liemde, natuurlijk nog van harte welkom op ‘haar’ EHBO-middag voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Amy hield afgelopen jaar een enquête onder de leerlingen van de groepen 7/8 in Valkenswaard. Daarin vroeg zij wat er volgens de kinderen goed gaat in de gemeente, en ook wat zij graag anders zien en willen veranderen. Uit de resultaten van de enquête kwamen drie thema’s naar voren die de kinderen belangrijk vinden: het milieu en het scheiden van plastic afval, uitleg over eerste hulp bij ongelukken op school en aandacht voor pesten in de klas. 

De thema’s afval en milieu en pesten, komen op school al aan bod. Daarom organiseerde de gemeente op 19 oktober een themamiddag over EHBO. In Theater De Hofnar konden kinderen workshops volgen over reanimeren, leren signaleren en melding maken bij 112. En konden ze van heel dichtbij een ambulance bekijken.

Behalve de kinderburgemeesters, namen ook ‘collega-burgemeester’ Ederveen en wethouder Jeugd, Rens Pijnenburg, een kijkje. Wethouder Pijnenburg: “Mooi om het enthousiasme te zien bij kinderen terwijl ze op een speelse manier kennismaken met EHBO en leren wat ze kunnen doen bij een ongeluk. Echt een geslaagde middag!“