De gemeente Valkenswaard is in oktober gestart met het project PSV United. PSV United is een (zaal)-voetbal gerelateerd programma in samenwerking met ouder(s)/begeleider(s), basisscholen, het jeugdwerk en de PSV Foundation. Het project is voor jongeren tussen 10 tot 14 jaar. De persoonlijke ontwikkeling van de kinderen en de overgang naar de middelbare school staan centraal. Gedurende drie schooljaren wordt met wekelijkse trainingen en bijeenkomsten hieraan gewerkt.

Respect en normen en waarden
Het programma van PSV United heeft een duur van drie voetbalseizoenen en start elk seizoen in oktober en loopt tot en met mei. Het programma richt zich op talentontwikkeling door middel van trainingen, wedstrijden en activiteiten. Tijdens het programma komen diverse thema’s aan bod; gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, respect, social media en normen en waarden.

Jongeren enthousiast
De potentiële deelnemers uit groep 7 en/of 8 komen in aanmerking wanneer zij meer sturing of coaching nodig hebben. Wethouder Rens Pijnenburg van Sport: “Sporten is enorm belangrijk en kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze kinderen. Ik ben er trots op dat we samen met de PSV Foundation deze jongeren kunnen laten werken aan persoonlijke groei. Mooi om te zien dat jongeren zo enthousiast aan de slag gaan.  ”

Afgelopen maandag ondertekenden de deelnemende kinderen uit Valkenswaard de contracten in het Philips Stadion.