Op 10 november is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Een moment om te laten zien dat we veel waardering hebben voor onze mantelzorgers.

Wethouder Bram Bots (Wmo en Zorg): “In Valkenswaard geloven we in een samenleving waarin iedereen telt en we elkaar kunnen versterken en zo nodig helpen. Soms is ‘even helpen’ niet genoeg. En heeft uw partner, ouder(s), kind, vriend of buur, langdurig hulp nodig. Hulp van een mantelzorger, zoals u. Voor deze inzet en toewijding, wil ik alle mantelzorgers van harte bedanken. Vanuit de gemeente willen wij mantelzorgers persoonlijk bedanken met een compliment in de vorm van het Valkenswaardkado, een lokale, cadeaubon, die te besteden is bij bedrijven in de gemeente Valkenswaard.”

De bonnen van 50 euro worden in november toegestuurd, rond de Dag van de Mantelzorg. 

Vraag Mantelzorgcompliment aan vóór 1 oktober

Als u als mantelzorger minimaal 8 uur per week, voor tenminste drie aaneengesloten maanden in 2023, meer dan gebruikelijke zorg verleent, kunt u het Mantelzorgcompliment aanvragen.
Voorwaarden zijn verder dat u niet betaald wordt voor de geboden zorg én dat degene die de zorg van u krijgt in de gemeente Valkenswaard woont.

U kunt het Mantelzorgcompliment aanvragen tot 1 oktober 2023 of uw zorgvrager kan het Compliment voor u aanvragen. (Er wordt één mantelzorgcompliment verstrekt per zorgvrager).
Aanvragen kan digitaal bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht via mantelzorg-valkenswaard.nl(externe link).

Vult u liever een papieren formulier in? Haal een formulier af bij de balie in het gemeentehuis in Valkenswaard. Of bel naar Mantelzorg Verlicht 088 0031168 
Let op: Mantelzorgers die al geregistreerd zijn bij Mantelzorg Verlicht, hebben al automatisch bericht en een aanmeldformulier thuis ontvangen.

Nog niet geregistreerd? Meld u aan! 

Mantelzorg Verlicht is hét steunpunt voor mantelzorgers in de gemeente Valkenswaard. U kunt het steunpunt telefonisch bereiken via nummer 088 0031168, van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur of via mail: info@mantelzorgverlicht.nl