Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Weg en verkeer

Parkeervergunning

In bepaalde gebieden in de gemeente moet u betalen om te parkeren. Als u in zo'n gebied woont, kunt u een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente. 

Ga door naar parkeervergunning aanvragen

Ontheffing Wegenverkeerswet

Wilt u gebruik maken van een afgesloten weg, heeft u een zwaar transport of vervoert u gevaarlijke stoffen? U vraagt hiervoor een ontheffing aan bij de wegbeheerder.

Ga door naar de pagina ontheffing wegenverkeerswet

Transport gevaarlijke stoffen

Indien u in de gemeente gevaarlijke stoffen wilt laden of lossen, moet u bij de gemeente ontheffing aanvragen.

naar de pagina transport gevaarlijke stoffen

Kabels en leidingen leggen

U moet de aanleg van ondergrondse werken in openbaar gebied melden bij de het Kadaster. Deze houdt bij waar welke kabels en leidingen zijn neergelegd.

Ga door naar pagina kabels en leidingen leggen

Gebruik openbare weg

Wilt u (een deel van) de weg gebruiken? Bijvoorbeeld om er een afvalcontainer, bouwkeet, reclamebord of groot voertuig te plaatsen? Of wilt u een spandoek boven de weg ophangen? Dan heeft u in bepaalde gevallen een vergunning nodig.

Ga door naar de pagina gebruik van openbare weg

Omgevingsvergunning aanleg uitrit

Een omgevingsvergunning kan nodig zijn voor verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld de activiteit aanleggen uitrit, (ver)bouwen of kappen van een boom. 

Ga door naar de pagina uitrit of inrit aanleggen