Trouwen en geregistreerd partnerschap

Om je relatie officieel te maken kun je trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Je kunt ook een samenlevingscontract laten opstellen. Ben je er nog niet uit welke vorm het beste bij je past? Kijk dan op de site van Rijksoverheid.

Je doet de melding in de gemeente waar je wilt trouwen. Wonen jullie in het buitenland en is één van jullie Nederlander dan moet de melding bij de gemeente Den Haag worden gedaan. Wonen jullie in het buitenland en hebben jullie beiden niet de Nederlandse nationaliteit, dan is trouwen of registratie partnerschap in Nederland niet mogelijk.

Wij wensen jullie veel succes met de voorbereiding en alvast een prachtige dag.

Zorg voordat u start met de melding van uw voorgenomen huwelijk/registratie partnerschap voor de juiste benodigde documenten!

Document Wanneer nodig? Toelichting
Een kopie van een geldig identiteitsbewijs Altijd Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs
Een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de getuigen Altijd Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs
Een echtscheidingsakte of akte van ontbinding van een geregistreerd partnerschap of een overlijdensakte Als u eerder gehuwd bent geweest/ partnerschap hebt gehad en de akte nog niet is geregistreerd in de BRP De akte vraagt u aan in de gemeente waar u toen bent getrouwd/ partnerschap bent aangegaan. De overlijdensakte vraagt u aan in de gemeente waar uw partner is overleden
Een recent afschrift van uw geboorteakte Als de geboorteakte nog niet is geregistreerd in de BRP Deze akte vraagt u aan in de plaats waar u bent geboren
Verklaring van woonplaats/ nationaliteit/ burgerlijke staat Als u of uw partner in het buitenland woont De verklaring vraagt u aan in uw huidige woonplaats
Akkoordverklaring huwelijk op locatie Als u wilt trouwen op locatie

 

Trouwen en geregistreerd partnerschap

Gaat u trouwen in Valkenswaard of wilt u een geregistreerd partnerschap afsluiten? Dan moet u dat aan ons melden.

Naar de pagina trouwen

Kosten trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het sluiten van een huwelijk, geregistreerd partnerschap en omzetting partnerschapsregistratie in een huwelijk?

Naar de pagina kosten

Gebruik achternaam kiezen

Als u getrouwd bent (geweest) of geregistreerd partner bent (geweest) kunt u de gemeente vragen om het gebruik van uw achternaam te veranderen.

Ga door naar de pagina

Trouwambtenaren

De buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand voltrekken binnen de gemeente Valkenswaard de huwelijken en partnerschappen. Zij stellen zich graag aan u voor.

Naar de pagina trouwambtenaren

Trouwlocaties

In Valkenswaard kunt u op verschillende locaties trouwen. U kunt ook voor een eigen locatie kiezen.

Naar de pagina trouwlocaties

Echtscheiding

Wilt u uw huwelijk beëindigen? Dan kunt u dit laten ontbinden door een echtscheiding. De echtscheiding moet binnen 6 maanden na de uitspraak worden doorgegeven aan de gemeente waar u trouwde.

Naar de pagina echtscheiding