Hulp, zorg en ondersteuning

Mantelzorgparkeervergunning

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor familieleden of vrienden die ziek zijn of een beperking hebben. Met een mantelzorgparkeervergunning kan een mantelzorger kosteloos parkeren in de straat van de hulpvrager.

ga naar de pagina

Wmo

Hebt u ondersteuning nodig? Dan kunt u die bij ons aanvragen. Als gemeente zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Naar de pagina Wmo

Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerplaats kunt u uw auto op speciale invalidenparkeerplaatsen parkeren.

Naar de pagina gehandicaptenparkeerkaart

Leerlingenvervoer

Als het voor een kind niet mogelijk is de school zelfstandig te bereiken, dan is een voorziening in het leerlingenvervoer wellicht een oplossing. De gemeente heeft hiervoor een regeling.

Naar de pagina leerlingenvervoer

Uitkering en bijstand

Over het aanvragen van een bijstandsuitkering, uitkering voor zelfstandigen en ouderen, wijzigingen doorgeven, studeren en vrijwilligerswerk.  

Naar de pagina uitkering / bijstand

Aanmelden als mantelzorger

Verleent u mantelzorg aan een inwoner van de gemeente Valkenswaard en wilt u op de hoogte blijven van zaken die met mantelzorg te maken hebben? Meld u dan aan als mantelzorger.

ga naar de pagina

Meer over zorg

Meer over jeugdzorg, mantelzorg, wat te doen bij huiselijk geweld, hulp en ondersteuning en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Naar de pagina zorg in Valkenswaard

Gehandicaptenparkeerplaats

Soms is het mogelijk een eigen parkeerplaats te krijgen. Dit hangt af van uw handicap en het aantal beschikbare parkeerplaatsen.

Naar de pagina gehandicaptenparkeerplaats

Hulp bij financiën en schulden

Heeft u financiële zorgen of dreigt u in financiële problemen te komen? Dan kunt u een beroep doen op schuldhulpverlening. U kunt hiervoor bij uw gemeente terecht.

Naar de pagina schuldhulpverlening

Pagina opties