Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De avondopenstelling vervalt bij het Klantcontactcentrum. De openingstijden zijn nu op maandag van 08.15 tot 17.00 uur.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Ondersteuning verenigingen

Zoeken
Kies een beginletter voor een overzicht van producten die beginnen met de letter:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

 • Bijstand, vrijwilligerswerk
  • Als u een bijstandsuitkering ontvangt en wilt u vrijwilligerswerk doen, dan moet u vooraf toestemming vragen aan de gemeente. Uw vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan.

   • U kunt terecht bij de gemeente of de vrijwilligersvacaturebank. Zij kunnen verwijzen naar instellingen waar u goedgekeurd vrijwilligerswerk kunt doen.
   • U kunt ook zelf op zoek gaan. Als u vrijwilligerswerk hebt gevonden moet u contact opnemen met de gemeente. De gemeente bekijkt dan of de werkplek goedgekeurd kan worden.

   U kunt uw gemeente benaderen voor de specifieke voorwaarden en informatie over het verrichten van vrijwilligerswerk.

   Nadere informatie

   Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Werk en Inkomen.

 • Inzamelen kleding of oud papier
  • De gemeente wijst personen of instanties aan die afval mogen inzamelen.

  • De gemeente heeft beleid vastgesteld waarin is bepaald dat bepaalde organisaties huis-aan-huis kleding of oud papier mogen inzamelen. Op dit moment is er geen mogelijkheid voor andere organisaties om huis-aan-huis kleding of oud papier in te zamelen.

  • Als u vragen heeft over het beleid omtrent de inzameling van kleding neem dan contact op met het klantcontactcentrum via (040) 2083444.

   Heeft u vragen over de inzameling van oud papier neem dan contact op met CURE via telefoonnummer (040) 2500130.

 • Collecteren
  • Wilt u geld inzamelen voor een goed doel? Dan hebt u in bepaalde gevallen een vergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente. De vergunning kost niets. Het duurt ongeveer drie weken voordat u de vergunning ontvangt. 

   Bekijk het collecterooster in gemeente Valkenswaard

  • U heeft geen vergunning nodig als de collecte in besloten kring wordt gehouden of uw instelling een CBF-keurmerk heeft.

   Heeft uw instelling geen CBF-Erkenning dan heeft u een vergunning nodig. In bijzondere gevallen verleent de gemeente een collectevergunning voor een plaatselijk goed doel: bijvoorbeeld aan een harmonie. Voorwaarde is wel dat het gaat om een activiteit in Valkenswaard. Ook geldt dat er géén twee collectes op het zelfde moment mogen zijn. Kijk hiervoor op het collecterooster op de website van het CBF.

   CBF

  • U vraagt de collectevergunning aan via:

   snelbalie vergunningen

   In uw aanvraag moet u aantonen dat u het ingezamelde geld op een verantwoorde wijze aan het genoemde doel gaat besteden.

  • De collectevergunning is gratis.