Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Bouwen en wonen

Bouwtekeningen

U wilt bouwtekeningen inzien of opvragen.

Naar de pagina

Omgevingsvergunning (ver)bouwen

Een omgevingsvergunning kan nodig zijn voor verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld de activiteit (ver)bouwen, aanleggen uitrit of het kappen van een boom. 

Naar de pagina

Brandveilig gebruik bouwwerk

Gaat u een gebouw, terrein of tijdelijk bouwwerk gebruiken? Soms moet u dan een melding doen voor brandveilig gebruik. Of u moet een omgevingsvergunning aanvragen.

Naar de pagina

Sloopvergunning of -melding

Wilt u een pand slopen? Controleer hier of u een vergunning nodig heeft.

Naar de pagina

Wijziging gegevens bedrijfspand

Vestigt u zich als nieuw bedrijf in Valkenswaard? Of wilt u een wijziging in de gegevens of een verhuizing doorgeven? Doe dit snel en eenvoudig online.

Ga naar de pagina

Monument

Heeft u een monument en (ver)bouwplannen? Dan heeft u vaak een vergunning nodig. Ook om uw pand als rijks- of gemeentelijk monument aan te laten wijzen, moet u bij de gemeente zijn.

Naar de pagina

Grond huren of pachten

De gemeente verhuurt grond aan inwoners van Valkenswaard zoals volkstuinen, paardenweien, restgrond of grond voor verenigingen of stichtingen.

Naar de pagina

Melding asbest verwijderen

Wilt u asbest verwijderen in of bij uw woning? Dan moet u dit altijd melden bij de gemeente.

Naar de pagina

Vooroverleg omgevingsvergunning

Een vooroverleg Omgevingsvergunning kan bestaan uit een informatiegesprek met een medewerker van de gemeente of het indienen van een conceptaanvraag Omgevingsvergunning. 

Naar de pagina

Advies brandveiligheid

Vraag hier advies aan over de brandveiligheid van uw gebouw.

Naar de pagina

Grond kopen of verkopen

De gemeente verkoopt regelmatig grond: particuliere bouwkavels, grond voor project- en sociale woningbouw, industriegrond, restgrond en nog veel meer.

Naar de pagina

Tijdelijke verhuur leegstaand pand

U mag uw woning tijdelijk verhuren. U vraagt hiervoor een vergunning aan bij de gemeente.

Naar de pagina