Afval

Heb je een vraag over afval of de milieustraat? Cure is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (040) 2500 130. Je kunt vragen ook online stellen via Facebook en Instagram.

Afvalkalender

Wanneer wordt de groene en de grijze bak, glas, oud papier en textiel opgehaald? Ga naar de digitale afvalkalender van Cure en vul daar uw postcode en huisnummer in.

Digitale afvalkalender

Heeft u geen toegang tot internet, dan kan het Klantcontactcentrum van de gemeente dit voor u downloaden.

Contact met de gemeente

Aanbieden oud papier en karton

Zoals u weet, zamelt Cure het oude papier en karton in bij de Valkenswaardse huishoudens. Om verwaaiing en de daaruit voortvloeiende vervuiling van de omgeving te voorkomen, verzoeken wij u het papier niet los aan te bieden, maar ofwel gebundeld en samengebonden met een touw, ofwel in een gesloten doos.

Ook vragen wij u om deze afvalstroom kort voor (hooguit enkele uren) het inzamelmoment aan de straat te plaatsen.

Bedankt voor uw medewerking.

Milieustraat

Het meeste afval wordt bij u thuis opgehaald. De rest kunt u naar de milieustraat brengen. Meer informatie over de milieustraat vindt u op de website van Cure afvalbeheer. 

Let op: een milieupas kunt u kosteloos aanvragen bij Cure uiterlijk drie maanden na uw verhuizing.

Bezoek Cure Afvalbeheer | milieustraat

Afval - Cure

Cure verzorgt de afvalinzameling in de gemeente Valkenswaard. Voor vragen over het ophaalschema, het vervangen van afvalcontainers en de milieupas kunt u terecht op de website van Cure. 

Let op: Nieuwe bewoners van een bestaande of nieuwbouwwoning kunnen, binnen 3 maanden na inschrijfdatum, kosteloos de containers aanvragen/ruilen bij Cure. U moet wel officieel ingeschreven staan op het woonadres. Na 3 maanden betaalt u voor het ruilen € 25,- per container. In dit geval betaalt u (als het gaat om containers voor een nieuwbouwwoning) ook de kosten van het leveren van de containers. Voor meer informatie bezoek website cure/veel gestelde vragen.

Bezoek website Cure

Afvalwijzer

Samen naar een afvalloze maatschappij! Afval scheiden is de eerste stap. Hoe doe je dat?

Afvalwijzer - Nederlandse versie

Waste in short - English version