Vuurvliegjes

groep 6-7-8 + VO | workshop | Scharrelkunst

Vuurvliegjes

Scharrelkunst

Heb je ze ook gezien tijdens GLOW 2015 in Eindhoven, de vuurvliegjes van Scharrelkunst? Ze zijn gemaakt van een klein PET flesje met een echt lampje erin. Met een graveer apparaat, lijmpistool en puntsoldeerbouten versieren we het flesje. De leerlingen maken zelf een simpele lichtaansluiting waarbij ze een ledlampje met een schakelaar aansluiten op een batterij. Op deze manier kan je je vuurvliegje zelf aan of uit zetten.

Leerdoelen

Leerlingen leren over vuurvliegjes, insecten, over recyclen en PET flessen. Ook leren ze werken met een lijmpistool en een graveer apparaat. Ze maken zelf een eenvoudige elektrische lichtaansluiting met een schakelaar. De leerlingen gebruiken hun creativiteit door met de voorhanden zijnde materialen een eigen kunstwerk te maken, ieder vuurvliegje ziet er weer anders uit. 

Tijdens deze workshop komen alle vier de competenties aan bod, zoals omschreven in de Doorlopende Leerlijn voor Cultuureducatie van het Ministerie van Onderwijs: receptief vermogen, creërend vermogen, reflectief vermogen en analyserend vermogen.

Opmerkingen

  • Voorafgaand aan deze workshop ontvangt u een voorbereidende lesbrief
  • Leerlingen nemen zelf een klein PET flesje mee
  • Voor groep 6 graag een hulpouder

Duur

90 minuten

Locatie

in de klas

Periode

hele schooljaar, op aanvraag

Kosten

€ 75,00 per klas
+ € 2,00 per leerling materiaalkosten

(prijs inclusief reiskosten)

Meer info over deze activiteit of direct boeken:

Via Sabien Rutten van Scharrelkunst: info@scharrelkunst.info of (06) 49 13 09 02