Project Junction - creatieve vormgeving met kinderen en jongeren

groep 7-8 + VO | workshop | Studio Mirt & Design by LOE

Project Junction - Creatieve vormgeving met kinderen en jongeren

Studio Mirt & Design by LOE

Het project is opgedeeld in 4 sporen, waarbij het kind of de jongere op elk spoor verschillende vaardigheden ontdekt en ontwikkelt.

Spoor 1 is met name gericht op ervaring van de zintuigen, die alles bepalend zijn in hoe je naar de wereld kijkt en deze ervaart.
Spoor 2 is met name gericht op het komen tot een idee. Hoe werk je een beleving uit tot een concept? Hoe werk je een gevoel uit naar een beeld?
Spoor 3 is gericht op het maken van wat je hebt bedacht. Met andere woorden, je leert de technische kneepjes van een vak, door directe overdracht van kennis van de vakman (beeldende vormgevers).
Spoor 4 is gericht op het exposeren. Laat je werk zien aan anderen en leer hoe je het presenteert.

Leerdoelen

Binnen het hele project staan identiteitsontwikkeling en zelfvertrouwen centraal. Daarnaast leert het kind of de jongere de basis van beeldende vormgeving in relatie tot zichzelf en de maatschappij (verbinding). Het direct opdoen van ervaring binnen een vak (vakmanschap). En het ontdekken van eigen creatief vermogen.

Opmerkingen

  • Het project wordt vormgegeven vanuit de wensen van de school. Samen kunnen we kijken naar mogelijkheden en middelen die ingebracht kunnen worden, om het project te verruimen.

Duur

Afhankelijk van de vraag van de school, kunnen wij een programma bieden van één dagdeel (vanaf 2 uur) tot een aantal dagen of dagdelen gedurende enkele weken

Locatie

op school of op een andere locatie
(bijv. studio van een beeldende vormgever, buitenlocatie)

Periode

hele schooljaar, op aanvraag

Kosten

offerte op aanvraag

Meer info over deze activiteit of direct boeken:

Via Myrthe de Doelder of Loura van Amelsfort: info@projectjunction.nl, of via (06) 15 83 36 50 (Myrthe) of (06) 45 30 00 48 (Loura)

Website: www.projectjunction.nl