Contact

Omdat de gemeente Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende samenwerken in de ondersteuning voor ondernemers zijn we bereikbaar via de gemeente Valkenswaard op 040-208 3444. 

Bij alle ondernemersvragen en opmerkingen of een goed gesprek over de situatie zijn de accountmanagers van de samenwerkende gemeenten per e-mail bereikbaar. Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard werken hier in samen. Mocht u het fijn het fijn vinden met iemand te spreken die wat verder van het bedrijfsleven in uw gemeente af staat dan kunt u kiezen voor een accountmanager van een andere gemeente.

Voor Valkenswaard: Voor algemene informatie voor ondernemers bezoek www.valkenswaard.nl/ondernemen.

Bericht over steunpakketten ondernemers

Ondernemers, bedrijven en werkenden hebben in ieder geval tot en met 14 januari te maken met de huidige coronamaatregelen. Om hen te helpen, verlengt het kabinet het steunpakket tot en met maart 2022.

Nieuwsbericht(externe link)

Lokale financiële regelingen

Bent u als ondernemer in de financiële problemen gekomen als gevolg van de Corona crisis? Hieronder vindt u de lokale regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Tozo biedt zelfstandig ondernemers een aanvulling op het inkomen tot het sociaal minimum. Ook kan er een lening bedrijfskapitaal aangevraagd worden. 

Meer informatie Tozo

Lokale belastingen

Kunt u tijdelijk de belastingen niet betalen? Het aanvragen van uitstel van betaling of een betalingsregeling kan een oplossing zijn. Neem voor meer informatie of direct regelen met ons contact op, op (040) 2083444 of via invorderingen@valkenswaard.nl.

Op www.valkenswaard.nl/belastingen vindt u ook informatie over de belastingaanslag.

Landelijk pakket financiële regelingen

Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de maatregelen, mogelijkheden en gevolgen voor ondernemers en bedrijven door de uitbraak van het coronavirus.

Financiële regelingen Rijksoverheid(externe link)

Wilt u liever telefonisch contact met de Rijksoverheid? Het telefoonnummer is 0800-1351. 

Kamer van Koophandel

U kunt ook bellen met de Kamer van Koophandel op 0800-2117. Dit gratis nummer is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Zie ook het overzicht van regelingen(externe link) van de Kamer van Koophandel waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken.

KVK Coronaloket(externe link)

Informatie vanuit regio en provincie

Provincie Noord-Brabant

Ook de provincie Noord-Brabant heeft maatregelen in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen die geraakt worden door het coronavirus.

Veelgestelde vragen over corona in relatie tot de economie, Provincie Noord-Brabant(externe link)

De impact van het coronavirus in Brabant, Brabantse Impact Monitor(externe link)

Brainport

In Brainport hebben we vaker bewezen slimme oplossingen te kunnen bedenken. Van concrete korte termijn oplossingen tot vitaliteitsoefeningen voor de thuiswerkers. Houdt de website van Brainport goed in de gaten voor een samenvatting van de laatste informatie, mogelijkheden en slimme oplossingen voor ondernemers in onze regio.

Website Brainport(externe link)

Metropool Regio Eindhoven

De 21 gemeenten van de Metropool Regio Eindhoven hebben een coronacrisis herstelaanpak vastgesteld in de lijn van de regionale strategische koers.

Coronacrisis herstelaanpak Metropool Regio Eindhoven(externe link)

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt in zicht laat aan de hand van visualisaties en artikelen de impact van het coronavirus op de regionale arbeidsmarkt en economie zien. De informatie wordt dagelijks, wekelijks en/of maandelijks geactualiseerd met behulp van databronnen, zoals het CBS, Centraal Planburo, RIVM, UWV etc.

ArbeidsmarktInZicht.nl(externe link)

Maatregelen

Heb je vragen over de maatregelen die zijn ingesteld om het coronavirus in te perken? Kijk dan op Rijksoverheid.nl(externe link) of bel met het informatienummer 0800-1351.

Uitleg Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19(externe link)

Informatie over de aanpak en geldende maatregelen(externe link)

Vraag en antwoorden over de mondkapjesplicht(externe link)

Updates Coronavirus